Interieur

Zo voorkom je gedoe als er schade is aan je spullen

Een scheur in je peperdure leren bank of een rode wijnvlek op je gloednieuwe kleed. Schade aan je spullen: het kan zomaar gebeuren, op ieder moment van de dag. Daarom wil je natuurlijk dat ze goed verzekerd zijn. Dit zijn drie handige tips voor het verzekeren van je eigendommen én het kiezen van de juiste inboedelverzekering.

Tip 1: Kies voor één woonverzekeraar

Het is verstandig om zowel je inboedel als je opstal te verzekeren. Een inboedelverzekering dekt de schade aan je spullen. Een opstalverzekering dekt de schade aan je huis zelf en alles wat hieraan vastzit: van de fundering tot aan de schoorsteen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om beide woonverzekeringen bij verschillende verzekeraars af te sluiten. Toch is dit niet aan te raden.

Stel: er breekt brand uit die schade veroorzaakt aan je huis én je spullen. Dan kan het zijn dat er een discussie ontstaat over wie welke schade moet vergoeden. En dat je woonverzekeraars je daarbij eindeloos van het kastje naar de muur sturen. Bespaar jezelf deze kopzorgen door je opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij dezelfde woonverzekeraar. Dan weet je zeker dat de schade die onder je dekking valt vergoed wordt.

Tip 2: Let op de dekking

Een inboedelverzekering sluit je natuurlijk pas af nadat je een online vergelijking hebt gemaakt. Maar let hierbij niet alleen op de premie: ook de dekking is belangrijk. Zo kan het zijn dat een inboedelverzekering goedkoop is omdat ruitschade aan je woning niet wordt vergoed. Je moet dan dus nog een extra glasverzekering afsluiten, waardoor je uiteindelijk misschien zelfs duurder uit bent.

Tip 3: Verhuizing? Licht je verzekeraar in

Ga je binnenkort verhuizen? Geef je nieuwe adres dan op tijd door aan je woonverzekeraar(s). Als je dit niet doet en er raakt iets beschadigd op je nieuwe adres, dan kunnen sommige verzekeraars daar moeilijk over doen.

Bovendien kan het zijn dat je dekking en je premie moeten worden aangepast omdat je ergens anders gaat wonen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je naar een duurder huis of een duurdere wijk verhuist. Als dit zo is, dan doe je er goed aan om online woonverzekeringen te vergelijken. Soms betaal je bij een andere verzekeraar namelijk minder voor dezelfde dekking.

Gerelateerde artikelen

Back to top button