Tuin

Muurparasols: de ideale parasol voor het balkon

Een muurparasol is een parasol die niet op een verticale standaard staat, maar met behulp van een horizontale arm aan de muur wordt bevestigd. Dit maakt het een ideale parasol wanneer je weinig ruimte hebt voor een gewone parasol, bijvoorbeeld op een balkon. Deze ruimtebesparende parasol zorgt ervoor dat je de ruimte optimaal kunt benutten. Waar moet je op letten als je een muurparasol gaat kopen? Wij zochten het voor je uit!

De voordelen van een muurparasol

Het grote voordeel van een muurparasol is dat je geen parasolvoet meer nodig hebt om de parasol te plaatsen. Hierdoor neemt de parasol minder ruimte in, wat vooral ideaal is op het balkon of een klein terras. Ten tweede is de muurparasol vaak veel flexibeler dan een gewone parasol. Dankzij de verschillende scharnieren kan de parasol in diverse posities worden gezet. Zo pas je de muurparasol eenvoudig aan de stand van de zon aan zodat je altijd in de schaduw kunt zitten. Muurparasols hoeven door hun flexibiliteit niet groot te zijn om toch voor schaduw op het volledige terras te zorgen.

Muurparasols in allerlei modellen

Muurparasols zijn verkrijgbaar in verschillende modellen zodat je altijd een parasol kunt kiezen die past bij de laatste tuintrends. Het model is echter ook van invloed op het gebruiksgemak. Kies je voor een ronde parasol, dan is het vaak heel eenvoudig om het terras in de schaduw te zetten. Met een vierkante parasol kan dat net iets lastiger zijn, omdat de vorm ten opzichte van het terras kan veranderen met de stand van de parasol. Er kan een ruitvorm ontstaan die niet optimaal is. Kies je voor een grote maat vierkante muurparasol dan zal je hier echter niet snel last van hebben. Een vierkante parasol past wel helemaal bij de tuintrend van dit moment.

Muurparasols in allerlei modellen

Zo herken je kwaliteit

Om lange tijd van je muurparasol te kunnen genieten, ga je natuurlijk direct voor kwaliteit. Het is daarbij belangrijk om te letten op het frame en het doek. De beste muurparasols hebben een stevig frame. De scharnieren moeten ook van zware kwaliteit zijn. Dat bevordert niet alleen het gebruiksgemak, maar zorgt ook voor de duurzaamheid van het product. De stofkwaliteit is ook een belangrijke factor bij de keuze van een muurparasol. Een doek van hoogwaardig materiaal is niet alleen waterbestendig, de kleur zal onder invloed van de zon ook niet snel vervagen. Op die manier koop je een muurparasol die jarenlang mee gaat!

Gerelateerde artikelen

Back to top button