Vloeren

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer?

Er zijn steeds meer verschillende soorten vloeren die je in je woning kunt leggen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet precies weet wat voor vloer je moet gaan leggen. Een van de populairste vloeren van dit moment, is de pvc vloer. Door de vele toepassingen van de vloer is hij vrijwel voor iedere woning perfect om te leggen. Je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren en maten pvc om je vloer mee te leggen. In dit blog bericht willen we je graag meerdere voordelen van de pvc vloer vertellen.

Verschillende soorten pvc vloeren

Als je ervoor kiest om een pvc vloer in je woning te leggen, heb je veel verschillende keuzes. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een pvc vloer te leggen die op de traditionele manier wordt gelijmd. Kies bijvoorbeeld voor dryback pvc Gelasta. Dit pvc is zeer sterk en is perfect om te verlijmen. Je kunt vervolgens kiezen of je tegels of stroken van het pvc wilt ontvangen om de vloer te leggen. Dit zorgt ervoor dat je de vloer op een makkelijke manier kunt leggen in het patroon dat je zelf wilt!

Een pvc vloer is geluiddempend

Veel vloeren die je legt maken geluid als je eroverheen loopt. Als je bijvoorbeeld met hakken over een houten vloer loopt, ga je merken dat je veel geluid makt. Met een pvc vloer is dit niet het geval. Je kunt gewoon over een pb vloer lopen zonder dat je andere stoort. Dit kan erg fijn zijn in een tussenwoning of als je met veel huisgenoten woont. 

Een pvc vloer gaat lang mee

Een ander voordeel van de pvc vloer is dat hij enorm lang mee gaat. Dit komt door meerdere aspecten. Allereerst is de pvc vloer namelijk erg sterk. Je gaat merken dat er nauwelijks krassen in de vloer komen, waardoor hij erg lang mooi blijft. Daarnaast is de vloer ook erg gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft de vloer niet te behandelen met een speciale olie of dergelijke. Je hoeft de vloer enkel te stofzuigen en te dweilen wanneer hij vies is. Vervolgens zal de vloer enorm lang mee gaan!

Vloerverwarming leggen onder een pvc vloer

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om te letten op de energie uitgave. Vloerverwarming is een verwarmingstechniek die erg duurzaam is. Een pvc vloer is perfect geschikt om vloerverwarming onder te leggen. Het pvc laat namelijk veel warmte door, waardoor de vloerverwarming zeer effectief kan verwarmen. In vergelijking met andere vloeren is pvc veel beter voor de vloerverwarming. Het is dus zeker een keuze om in gedachten te houden als je de vloer voor je interieur uitgaat kiezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button