Interieur

De leukste ovale eettafels voor in jouw woonkamer 

Ben jij bezig met de inrichting van jouw woonkamer en heb je je keuze laten vallen op een ovale eettafel? Dan zijn er nog een hoop verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Voor het materiaal, de kleur en zelfs de ovale vorm zijn er enorm veel opties. In dit artikel vertellen we je over alle mogelijkheden en hopen we je te inspireren. Zo leiden we je naar de perfecte ovale eettafel voor jouw huis. 

Verschillende ovale vormen: welke kies je?

Hoewel een ovaal op zich al een vorm is, zijn er binnen deze categorie nog een aantal opties waar je uit kan kiezen. Traditioneel ovaal is simpelweg wat je voor je ziet wanneer je aan een ovaal denkt. Daarnaast bestaat er ook het Deens ovaal, waarbij de ronding aan het hoofd van de tafel naar binnen draait. Zo krijg je een perfecte zitplaats en kan een groot gezin optimaal genieten van een ruime eettafel. 

Liever een wat subtieler ontwerp? Dan kan je ook voor half ovaal kiezen, dat lijkt een rechthoekige eettafel maar heeft toch een ronding in het blad. Tot slot kan je kiezen voor de halve cirkel, waarbij de rechte tafel aan het hoofd een halve cirkel heeft. Voor de iets kleinere woonkamer is dat ideaal. 

Welk materiaal past bij jou? 

Elk huis heeft natuurlijk haar eigen sfeer en die wil je natuurlijk benadrukken met een mooie eettafel als statement. Veel mensen vinden het fijn om een klassiek materiaal te kiezen zoals eikenhout. Liever wat innovatievers? Ga dan voor fenix, plaatmateriaal met een egale uitstraling. Of wil je iets dat opvalt? Dan kan je kiezen voor een motief zoals visgraat, of een marmer blad. En wil je echt een moderne look? Dan is de betonnen ovale tafel echt iets voor jou. 

Voor ieder huis een kleur naar keuze 

Niet alleen uit materiaal en de vorm van de ovale eettafel kan gekozen worden. De kleur van de tafel is ook van groot belang om een bepaalde uitstraling te creëren. Je kan natuurlijk, zoals al aangegeven, kiezen voor een traditionele hout sfeer. Maar wil je een keer voor iets anders gaan, dan kan je ook kiezen voor een donkerder kleur of juist een lichte satijnen uitstraling. Het is belangrijk dat je bij het kiezen van de kleur niet alleen kijkt naar de rest van de inrichting in de kamer, maar ook de lichtinval meeneemt. Anders kan de kleur zomaar anders uitvallen dan je had bedacht. 

Maak je eigen perfecte ovale eettafel

Heb jij al helemaal een bepaald ontwerp in je hoofd? In plaats van te kiezen uit een al geproduceerde ovale eettafel kan je bij Table du Sud ook je eigen perfecte tafel samen stellen. Dat kan in de winkel of online. Als je het op de website doet, kan je zelf kiezen welke vorm je wil, hoe je het tafelblad af zou willen werken, welke kleur je neemt, en hoe je de randen afwerkt. Table du Sud maakt vervolgens de tafels in de lokale werkplaats, waar onze beste vakmensen jouw perfecte ovale eettafel tot werkelijkheid maken. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button