Tuin

Waarom kunstgras een goede keuze is voor je tuin?

Hoe heerlijk is het wanneer je altijd een groen gazon om je deur hebt? Waar je ook woont, in een flat, een huis met een kleine tuin of een groot gazon. Er zijn heel veel verschillende soorten kunstgras, waardoor het niet uit maakt waar of hoe je woont wanneer je kunstgras wilt laten plaatsen. Denk aan bijvoorbeeld gras voor in je tuin, op het balkon en (dak)terras, op een beurs of zelfs een compleet sportveld. We gaan hier verder in op welk kunstgras een goede keuze is voor je tuin.


Welk kunstgras is geschikt voor mijn tuin?

Kunstgras bestaat echt in allerlei vormen en maten en ook in verschillende prijsklassen. De één vindt een naturel look het mooist, de ander wil in de tuin gaan sporten en kan beter voor speciaal sport kunstgras kiezen. Maar er zijn nog veel meer dingen waar je op kunt letten wanneer je kunstgras uitzoekt voor je tuin. Zo zit er in ieder soort kunstgras verschil in de kleur, de hoogte en de zachtheid. Er is zelfs prachtige kunstgras voor balkon

Milieubewust

Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras, is omdat dit naast dat het makkelijk is, ook erg milieubewust is. Bij de productie van zowel kunstgras als graszaad, worden grondstoffen en energie verbruikt. Het verschil zit hem met name in de lange levensduur van het kunstgras. Voor een natuurlijk gazon ben je veel onderhoud nodig zoals grasmaaien, wat stroom en benzine verbruikt, maar ook het afval wat moeilijk composteert. Bij het composteren komen broeikasgassen vrij, dat je met kunstgras weer kunt voorkomen. Ook worden er in een natuurlijk gazon vaak middelen gebruikt om het onkruid te laten verdwijnen, deze middelen zijn vaak schadelijk voor het milieu. Als laatste hoef je met kunstgras niet meer te sproeien, er wordt hierdoor vooral in de zomermaanden een hele boel water bespaard.

Kunstgras laten leggen of zelf leggen?

Iedereen zou zelf kunstgras aan kunnen leggen wanneer je de juiste producten gebruikt. Wat vooral belangrijk is bij het aanleggen van kunstgras, is de ondergrond. Je wilt namelijk onkruidgroei zoveel mogelijk voorkomen. Om er zeker van te zijn dat je kunstgrasmat zo lang mogelijk mee gaat kun je het beste kunstgras laten leggen met deskundige assistentie. Dit neemt ook een hoop werk en zorg uit handen.

Wat zijn de kosten van kunstgras?

De kosten voor kunstgras in de tuin zijn erg verschillend. De kwaliteit is bepalend voor het verschil in prijs. Je kan ervan uitgaan hoe duurder het kunstgras is per m², hoe beter de kwaliteit is. Hiermee is niet gezegd dat de laagste prijs een slechte kwaliteit is, ook de goedkope varianten hebben een uitstekende kwaliteit. De kwaliteit van kunstgras wordt bepaald door verschillende factoren. Als eerst hoe zacht of hoe hard het gras aanvoelt, hoe zachter het aanvoelt, hoe duurder het is. Daarbij is het zo dat kunstgras dat meer op natuurgras lijkt ook automatisch iets duurder is. Doordat het duurdere kunstgras bijvoorbeeld hogere sprieten en meer sprieten heeft, wordt het automatisch ook duurder.

Gerelateerde artikelen

Back to top button