Interieur

Tips voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur is tegenwoordig enorm in de mode. Niet zo gek, het is namelijk erg mooi. Het rauwe randje van de industriële stijl is prachtig te combineren met juist wat warmere kleuren en materialen, waardoor je een mooi interieur vol contrasten kunt ontwikkelen. Wil je je interieur ook een industrieel tintje geven? In dit artikel geven we je wat tips.

Ga voor ruwe materialen

Ruwe materialen zijn hét middel voor een industriële woning. Denk bijvoorbeeld aan beton, of staal. Zo kun je denken aan steigerbuis meubels. Deze meubels hebben een mooie, ruwe uitstraling en zijn goed te combineren met andere materialen, zoals leer of suède. Een bank van steigerbuizen staat bijvoorbeeld prachtig. Heb je al een mooie bank, dan kun je ook gaan voor iets simpelers, bijvoorbeeld voor een kastje of tafel.

Niet te veel details

Een industriële woning bevat niet te veel details. Ga dus niet voor drukke printjes en gekke franjes, die passen namelijk niet in deze stijl. De sleutel tot deze stijl is het behouden van een rustige stijl die niet te veel afleid. Dat is dan ook het fijne van een industrieel interieur, het zorgt voor rust en maakt dat je lekker kunt ontspannen in de ruimte.

Houd het neutraal

Goed, niet te veel printjes en details en ook niet te veel kleur. Een industriële stijl kenmerkt zich voornamelijk door neutrale kleuren, zoals grijs, beige en bruin, maar erg donkergroen kan bijvoorbeeld ook. Waar veel mensen vaak denken dat het er goed bij kan, is zwart niet erg gebruikelijk in deze stijl. Je kunt de kleur wel in de verlichting of in accessoires gebruiken, maar kies bijvoorbeeld niet voor een zwarte bank. Dat is vaak erg overweldigend en komt al snel wat te koud over. Industrieel is een koele stijl, maar moet niet koud en ongezellig aanvoelen.

Accessoires mogen natuurlijk wel

Het is niet dat je geen accessoires in je woning mag gebruiken wanneer je kiest voor een industriële stijl. De accessoires moeten natuurlijk wel bij de rest van het interieur passen en dus binnen de regels die we hierboven noemden vallen. Zo kun je best wat leuke kaarsen wegzetten, kiezen voor een warm kleed op de vloer of bijvoorbeeld kiezen voor een steigerbuis kapstok in huis. Verder kun je ook voor bijvoorbeeld een grote lamp kiezen. Ben je op zoek naar een mooie, warme kleur voor in de woning? Ga voor brons, dat past perfect bij deze stijl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button