BadkamerInterieur

3 leuke badkamerstijlen

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes van je woning. Dat heb je misschien niet direct door, maar een mooie badkamer geeft enorm veel waarde aan je huis en je kunt dan ook vaak erg van een mooie badkamer genieten. Ga je binnenkort je badkamer verbouwen? Dan praten we je hieronder bij over drie geweldig leuke badkamerstijlen die misschien wel bij jou passen.

Goed, hieronder hebben we het over stijlen, maar je kunt natuurlijk ook je hele eigen stijl ontwikkelen. De stijlen in dit artikel zijn dan ook makkelijk met elkaar te combineren. Zo kun je geheel je eigen badkamer ontwikkelen. Natuurlijk wel zo leuk, dat maakt je woning namelijk hartstikke origineel.

De landelijke badkamer

De naam van deze stijl zorgt eigenlijk al direct voor een bepaald beeld. Weet je echt nog niet waar we het over hebben? Denk dan eens aan een landelijke keuken. In zo’n keuken (en dus ook badkamer) wordt gebruik gemaakt van zachte, natuurlijke kleuren, licht en veel ruimte. Ook kun je meer wat ronde vormen verwachten dan enkel rechte lijnen en hoeken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tegel in een leuke vorm. De landelijke badkamer is ook makkelijk om te toveren tot een klassieke badkamer. Een echte klassieke badkamer heeft net wat meer royaals, zoals bijvoorbeeld een mooi luxe badkamermeubel met waskom, of gouden kranen. Keuze genoeg in ieder geval!

3 leuke badkamerstijlen

De ouderwetse (maar hippe!) badkamer

Denk je aan een ouderwetse badkamer, dan is dat misschien niet direct een badkamer die je graag zou willen. Maar een ouderwetse badkamer hoeft helemaal niet stoffig en oubollig te zijn, in de jaren ‘20 tot en met ‘00 zijn namelijk enorm veel prachtige interieurstijlen voorbij gekomen. Kies bijvoorbeeld een wat meer aansprekende kleur voor je badkamer, of ga voor een tegel met een leuke print in de douchecabine. Er zijn enorm veel mogelijkheden om terug te grijpen naar de stijl van vroegere jaren, zonder iets lelijks weg te zetten. Bij Douchezaak kun je bijvoorbeeld veel verschillende opties vinden.

De moderne designer badkamer

Ben je helemaal up-to-date en ben je gek op de strakke, Scandinavische stijl? Dan is een moderne badkamer, of een designer badkamer echt iets voor jou. Een dergelijke badkamer bestaat voornamelijk uit rechte lijnen en strakke hoeken. Daarbij kun je denken aan grote contrasten, voornamelijk wit, zwart en grijs. Wil je wel graag een beetje kleur in de badkamer verwerken? Denk er dan bijvoorbeeld eens over om de badmat en handdoeken in een speciale kleur te kopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button