Tuin

Met deze twee tuinmachines hou je je tuin netjes en opgeruimd

Als je je tuin nog lang mooi wilt houden, dan zijn er een paar tuinmachines die hierbij goed kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een kettingzaag voor de dode takken aan de bomen of struiken of aan een tuinslang die je planten en groen in de tuin goede bewateren en vochtig houden. Werken aan de tuin kan leuk zijn, maar je hebt er ook niet altijd zin in of tijd voor. Hieronder geven we je twee tips mee van producten die snel en makkelijk te gebruiken zijn en waarvoor je zelf weinig moeite en tijd hoeft in te leveren. Deze producten maken het netjes en opgeruimd houden van je tuin netjes en leuk: 

Een tuin zonder bladeren met een bladblazer

Bladeren maken je tuin een stuk minder opgeruimd. In de herfst vallen veel bladeren in je tuin, of dit nu je voortuin of achtertuin is. Je wilt deze natuurlijk graag weg hebben, maar elke dag met een bezem aan de slag gaan is ook weer niks. Dan kun je beter een bladblazer inslaan. Een bladblazer blaast de bladeren makkelijk en snel weg en zo kun je ze makkelijk opruimen en wegruimen. 

Een bladblazer is verkrijgbaar in allerlei soorten, zoals met snoer of zonder, klein en groot, met hoog of laag vermogen. Onze aanrader is om te gaan voor een bladblazer accu. Door te kiezen voor een bladblazer met accu weet je zeker dat je gewoon makkelijk rond kan lopen in je tuin, want je zit niet vast aan een snoer. Ook gaat een goede accu lang mee en kun je er lang mee bladeren ruimen. 

Een robot grasmaaier voor perfect gemaaid gras

Onze tweede tip is om een robot grasmaaier in te slaan voor in je tuin. Een robot grasmaaier doet het maaien voor je. Want laten we eerlijk zijn, niemand houdt er van om zoveel te maaien elk jaar. Een robot grasmaaier neemt deze taak uit je handen en maait het hele jaar door het gras voor je. Deze blijft dan mooi groen en netjes. Hier en daar soms zelf iets bijwerken is dan de enige moeite die je moet doen voor mooi gras. 

Een robot grasmaaier is makkelijk in te stellen op basis van je tuin. Aan de zijkanten van het gras leg je elektrische lijnen, zodat de robot weet waar het moet stoppen en binnen de lijntjes blijft maaien. Stel het juiste programma in op je robot grasmaaier en laat deze lekker al het werk doen terwijl jij iets anders kunt gaan doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button