InterieurTuin

Zo maak je de perfecte zithoek in je tuin

Een zithoek in de tuin is vrijwel onmisbaar, je wilt immers niet alleen een mooie tuin vol groen hebben, je wilt er ook fijn kunnen zitten en ontspannen. Het is daarom zeker aan te raden om te investeren in een goede zithoek in de tuin. Maar hoe zorg je voor de beste zithoek waar je optimaal van kunt genieten? In dit artikel geven we je wat tips.

Goed meubilair

Wanneer je een zithoek in je tuin gaat inrichten, is goed meubilair natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Er zijn enorm veel winkels en je hebt daar de keuze uit enorm veel tuin- en loungesets, dus ga vooral aan de slag met jezelf oriënteren. Kijk goed naar wat bij je tuin, je woning en je smaak past. Een loungeset bestaat vaak uit een brede, lage, comfortabele bank, een tafel en soms een paar stoelen. Ga eens na hoe jouw loungeset eruit moet zien en hoe groot hij moet zijn. Natuurlijk is het vervolgens belangrijk om hem te testen. Kijk eens of je hier lekker op kunt zitten. Je wilt hier immers lekker in weg kunnen dromen op een heerlijke zomerdag.

Schaduw en zon

Een zithoek moet op de juiste momenten in de zon staan en op de juiste momenten in de schaduw. Natuurlijk kun je twee zithoeken maken; één die altijd in de schaduw staat en één die altijd in de zon staat, maar wanneer dat geen optie is, is het handig om te kijken waar je de zithoek wegzet. Een zithoek in het ochtendzonnetje is namelijk heerlijk, maar dan kan het nog fris zijn en ga je misschien niet snel buiten zitten. Zet je een zithoek in het middag- en avondzonnetje dan is dat vaak hartstikke lekker, maar kan het op de warme dagen te warm zijn. Denk dus goed over wat je het fijnst vind. Denk daarbij ook na of je een overkapping wilt.

Voldoende ruimte

Niemand wilt een zithoek waar je eigenlijk niet voldoende plek hebt om lekker ontspannen te zitten. Voldoende ruimte is daarom erg belangrijk. Natuurlijk kan dat lastig zijn in het geval van een kleine tuin, maar toch kun je er dan zeker voor kiezen om wat meer ruimte voor je zithoek te nemen. Dan moet je vaak wel wat anders inleveren, bijvoorbeeld een van je borders, maar dat is iets dat je voor jezelf moet bepalen.

Zorg voor sfeer

Sfeer is natuurlijk ook enorm belangrijk voor een zithoek. Je kunt immers niet lekker ontspannen zitten als je zithoek geen sfeer heeft. Zorg daarom voor bijvoorbeeld mooie planten en bloemen die mooi bij je zithoek passen, je zit immers in een tuin. Verder kun je de zithoek aankleden met bijvoorbeeld leuke kaarsen of mooie kussens.

Gerelateerde artikelen

Back to top button