Onderhoud & schoonmakenOverig

Wat kun je allemaal met schoonmaakazijn?

Story Highlights
  • Wat kan schoonmaakazijn eigenlijk niet?
  • Haal de rookgeur uit je huis
  • Fris, milieuvriendelijk en goedkoop

Iedereen zou eigenlijk schoonmaakazijn in huis moeten hebben. Al was het alleen al vanwege de verschillende toepassingsmogelijkheden die het heeft. Want wat kan schoonmaakazijn eigenlijk niet? We vertellen je hier wat je allemaal kunt met schoonmaakazijn, in het besef dat we dan nog slechts een topje van de ijsberg noemen.

Wat krijgt schoonmaakazijn eigenlijk niet schoon?

Schoonmaakazijn is een fris schoonmaakmiddel, is milieuvriendelijk en bovendien nog goedkoop ook. Wil je de vaatwasser schoon, plaats dan een schoteltje met een enkele druppel schoonmaakazijn in de vaatwasser en laat die gewoon met de vaat meedraaien. Vervolgens is je vaatwasser weer mooi schoon. Heb je te maken met kalkafzetting in je koffiezetapparaat? Ook dan biedt dit toch we heel bijzondere azijn soelaas.

Ook de wasmachine weer echt schoon

Ook de wasmachine wordt schoner door schoonmaakazijn. Na een behandeling met azijn wast de machine weer schoon als ooit tevoren. Een kenmerk van schoonmaakazijn is dat het stof minder statisch maakt. Daardoor blijven haartjes van de hond of de kat minder snel aan de kleding plakken. Met schoonmaakazijn maak je ook de kattenbak schoon en ontdoe je die bak van nare geurtjes. Ook RVS krijg je er mee schoon.

Haal kauwgum uit de vloerbedekking

Schoonmaakazijn is ook al het aangewezen middel om een vervelende rookgeur uit je huis te verdrijven. Je doet wat azijn op een aantal schaaltjes en zet die in je huis. De volgende ochtend merk je dat je huis weer heerlijk ruikt. Alsof er nooit gerookt is. Schoonmaakazijn is ook al ideaal als je de ramen nou eindelijk eens streeploos schoon wilt. Een beetje zijn bij in het water en een streeploos schoon raam is het resultaat. Heb jij een douchegordijn met schimmel? Behandel de plekken met schoonmaakazijn en je douchegordijn is niet van nieuw onderscheiden. Schoonmaakazijn is ook al perfect als je vlekken uit de vloerbedekking wilt halen en om kauwgom uit de vloerbedekking of uit je vloerkleed wilt halen. Zorg dat er rondom de plek waar kauwgum zit voldoende schoonmaakazijn is aangebracht en je haalt de kauwgom vervolgens even later met een mesje zo weg.

In tal van verschillende geuren beschikbaar

De toepassingsmogelijkheden van schoonmaakazijn zijn niet op de vingers van een hand te tellen. Bovendien kun je tegenwoordig kiezen uit azijn in verschillende geuren. Zelfs daar heb je dus nog invloed op. Door de vele mogelijkheden die schoonmaakazijn biedt, behoort het voor veel mensen ondertussen tot een primaire levensbehoefte.

Gerelateerde artikelen

Back to top button