Planten

Is een bananenplant giftig?

Story Highlights
  • Bananenplant is niet giftig voor mens en dier
  • Prachtige, groene en grote bladeren
  • Niet gevoelig voor ziekten

Is een bananenplant giftig? Goede vraag, zeker ook als je huisdieren in huis hebt en je weet dat de bladeren van de bananenplant nogal snel loslaten. Om je gerust te stellen, de bananenplant is niet giftig, niet voor mens en niet voor dier. Wel wordt afgeraden om bananen die niet rijp zijn te eten. Wie de woontrends volgt, die weet dat groene planten helemaal hip zijn. In dat kader kun je prima kiezen voor de bananenplant.

Verschillende meningen

De meningen wilden vroeger nog wel eens verschillen als het ging om bananenplanten en eventuele giftigheid. Ondertussen zijn de geleerden het er over eens dat de plant niet giftig is voor mens en dier. Zoals gesteld eet je geen onrijpe bananen van deze plant. Dan wacht je dus gewoon nog heel even. Dat de bananenplant populair is, is niet heel verwonderlijk. Het is het tropische uiterlijk van de plant en zeker de grote, opvallende en mooi groen gekleurde bladeren van de plant. De stam van de plant is dik en vanuit die stam vormen zich meerdere bladeren die gewoon vanuit verschillende plekken uit de stam groeien.

Snelle groeier

Een bananenplant groeit snel. Regelmatige voeding is dan ook belangrijk. Ook voldoende water geven is essentieel, maar ook weer niet zoveel dat de wortels in het water komen te staan. In de zomer vragen de bananenplanten veel water, in de wintermaanden is dat toch behoorlijk minder. De plant doet het goed in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig sproeien is perfect en houd dezelfde luchtvochtigheid in de winter juist wat lager.

Voorkom te natte grond

Je plaatst de bananenplant bij voorkeur in een ruimte met warmte en zon. Het is echter weer niet goed de plant meteen in de volle zon te zetten. Dan bestaat de kans dat de bladeren verbranden namelijk. Gezien de behoeften van de plant doe je er goed aan de niet giftige plant eens per maand te bemesten. Doorgaans ontwikkelen zich bloemen op de bananenplant als de plant twee of drie jaar oud is. Zijn de bloemen uitgegroeid, dan groeien er bananen. Die kunnen een lengte van wel 25 centimeter halen. Ja, je kunt die bananen prima eten, Mits ze maar rijp zijn. Zaak dus de plant gezond te houden. Gelukkig is het een plant die niet erg gevoelig is voor ziekten. In de winter kan er wel spintmijt of bladluis voor komen, vaak veroorzaakt door te natte grond. Voor luis en spint zijn reinigingsmiddelen beschikbaar, zorg daarnaast dat de wortelkluit droog blijft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button