Overig

Wat is een bouwkundige keuring?

Ga je je woning verkopen? Of ga je een nieuwe woning kopen? In dit geval kun je een bouwkundige keuring uit laten voeren. De keuring bevat een uitgebreid rapport over de staat van een woning. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent met je huis. Tijdens de inspectie van het huis wordt een checklist afgewerkt waarop het huis gecontroleerd wordt. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de fundering, de riolering, het dak maar ook wordt er een risicobeoordeling over de muren en vloeren gegeven en worden er vochtmetingen gedaan. Al met al krijg je een totaal rapport over de staat van de woning. Na de check wordt er een rapport opgesteld die je binnen 5 werkdagen in de mail of per post kunt verwachten, tegen vergoeding kan het zelfs nog sneller! Aansluitend kun je een kostenraming ontvangen voor de kosten aan onderhoud voor de komende 1 tot 5 jaar. Dit kan erg handig zijn als je het pand wilt gaan verhuren als investering.

Waarom laat je een bouwkundige keuring uitvoeren?

Een bouwkundige keuring Utrecht wordt uitgevoerd om de gehele staat van de woning precies uit te werken. Hierdoor weet jij als huiseigenaar waar je aan toe bent. Is bijvoorbeeld het dak niet helemaal goed meer? Of wellicht is de vloer niet meer veilig. In deze gevallen kun je de woning direct aanpakken om hem weer in topconditie te krijgen. Ook is het natuurlijk fijn om te weten als je woning goed is. Zeker wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht, wil je graag weten wat de kosten kunnen zijn voor de komende jaren, voordat je veel geld gaat uitgeven aan een verbouwing. Een bouwtechnische keuring zorgt er direct voor dat je geen achterstallig onderhoud over het hoofd ziet. Vervolgens ga je ook niet over tot een grote verbouwing in verkeerde onderdelen van het huis. In sommige hypotheek aanvragen is het zelfs verplicht om een bouwkundige keuring uit te laten voeren!

Een bouwkundige keuring voor het verhuren van een woning

Heb je een woning gekocht als investering, en ga je deze verhuren? Dan doe je er verstandig aan om eerst een duidelijke keuring uit te laten voeren. Hierdoor weet je namelijk precies hoe het met de woning gesteld is. Vervolgens kun je alle mankementen aan laten pakken en de woning in topconditie krijgen. Wanneer je deze nu gaat verhuren, weet je zeker dat het op een veilige en goede manier kan gebeuren. De huurders zullen hierdoor extra voorzichtig zijn met het pand en je behaalt zo het beste rendement. Het verbouwen van een woning is natuurlijk het makkelijkste als het nog niet bewoond. Bij de aankoop van de woning is het daarom het beste om direct alle mankementen aan te pakken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button