Interieur

Koop dé perfecte gordijnen in 4 stappen

Gordijnen zijn misschien wel één van de belangrijkste, maar ook lastigste aankopen van een interieur. De perfecte gordijnen geven sfeer aan de ruimte en laten meubels en kleuren nog mooier uitkomen. Met dit stappenplan willen we je op weg helpen naar jouw perfecte gordijnen!

Stap 1: De functie

Denk na over wat de functie is van het Raamdecoratie.com dat je wilt aanschaffen. Ben je op zoek naar gordijnen ter decoratie, voor meer privacy of om lichtinval tegen te gaan? Je kunt voor deze verschillende situaties andere gordijnen kopen. Zo heb je de keuze uit vitrage, verduisterende gordijnen en een tussenvariant. Vitrage filtert het licht en gaat inkijk van buitenaf tegen. Verduisterende gordijnen maken een ruimte donker zodat je ongestoord kunt slapen. Tot slot heb je ook een tussenvariant, welke minder licht doorlaat dan vitrage maar wel doorschijnender is dan verduisterende gordijnen.

Stap 2: De stijl

Hoe jij jouw huis hebt ingericht, is bepalend voor welke stof en kleur je gaat kiezen. Kijk naar de stijl van je huis en denk na over welke sfeer je wilt overbrengen met jouw nieuwe gordijnen. In oude huizen doen geplooide, rijke stoffen het goed terwijl rechte gordijnen juist in nieuwbouwhuizen mooi staan. Heb je een modern interieur? Overweeg dan om voor natureltinten te gaan. Met nieuwe gordijnen kun je de sfeer van een kamer compleet veranderen. Wil je graag inspiratie opdoen? Bij Raamdecoratie.com vind je diverse gordijnen met verschillende kleuren en stoffen.

Stap 3: De maat

Meet van tevoren op hoelang je gordijnen moeten zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de lengte van je gordijnen. Vaak wordt er gekozen om gordijnen net boven de grond te laten hangen. Je kiest dan voor gordijnen die 1 tot 2 centimeter boven de vloer hangen. Het voordeel is dat gordijnen niet vies worden en makkelijk schuiven. Liever een romantische look? Dan kun je ook kiezen voor staande gordijnen. Dit geeft een luxe, klassieke of stoerdere uitstraling. Het voordeel is dat je eventuele hoogteverschillen niet ziet. Wil je echt lange gordijnen? Dan kun je kiezen voor extra lange gordijnen. Dit is vaak decoratief en kan erg mooi zijn, maar houd er wel rekening mee dat je je gordijn altijd mooi moet neerleggen. Anders is de kans aanwezig dat het erg rommelig oogt. 

Stap 4: Het ophangsysteem

De manier waarop je de gordijnen op wilt hangen, bepaalt voor een groot deel de sfeer. En ook wat betreft ophangsysteem valt er wat te kiezen! Zo kun je gaan voor een rails of een roede. Geef je de voorkeur aan een rails, dan kan je aan de gordijnen verstelbare haken laten maken. Ga je voor een roede? Dan laat je gordijnringen plaatsen, waardoor je het gordijn heel eenvoudig op de roede kunt hangen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button