Interieur

Posterwand maken

Een leuke inrichting in de woning is echt heel erg belangrijk. Want je wilt natuurlijk wel dat het huis waar jij woont een bepaalde warme sfeer ademt en die bij jou past. Een mooie wanddecoratie in huis kan jou hier heel erg bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie muur met planken en daarop foto’s van jou en eventuele gezinsleden. Of een mooie posterwand. Tegenwoordig is de posterwand ook heel erg populair. Hier kun je lezen hoe je zelf een mooie posterwand kunt maken. 

Wat is een posterwand?

Een posterwand is een wand gevuld met mooie lijsten met daarin posters. En die posters kunnen ieder thema uitdragen wat jij wilt. Maakt eigenlijk niet uit wat, maar het gaat erom dat er een poster in zit die jij mooi vindt. 

Denk eens terug aan de tijd dat je een tiener was. Waarschijnlijk had jij toen ook jouw slaapkamer vol hangen met posters van jouw idool. Zo kun je een moderne posterwand ook zien. Maar nu hoef je niet een poster van Billy Joël of Elvis Presley op te hangen maar je kunt ook kiezen voor een mooie bos bloemen of een prachtige tijger.

Waarom een posterwand zo mooi is

Een mooie posterwand kan enorm veel dynamiek en expressie aan jouw woonkamer toevoegen. Het leuke is dat je bijvoorbeeld een mooie posterwand kunt maken op een eenvoudige basis geverfde muur waardoor de muur echt eruit knalt qua kleur. Een fotolijst ophangen is natuurlijk ook een optie. Alleen een posterwand is wel een hele bijzondere woondecoratie.

Een posterwand geeft de ruimte die jij wilt decoreren een mooie persoonlijke touch. En wat ook zo leuk is aan een posterwand is dat je ook sneller eens van thema kunt veranderen. Stel je bent die mooie tijgers aan de muur na een aantal weken weer zat? Dan is het heel makkelijk de tijgers te vervangen voor een mooie poster met pandaberen. 

Zoals je hebt kunnen lezen is een posterwand dus echt heel erg leuk om toe te voegen in jouw woonkamer. Het bied je heel veel opties. De tegenhanger van de posterwand is posterbehang maar het nadeel hiervan is dat je dit niet kunt verwisselen als je het zat bent én als je posterbehang niet goed opplakt ben je je geld kwijt en is het resultaat bedroevend.

Waarom een posterwand zo mooi is

Zelf een posterwand maken

Als je dus van plan bent om een posterwand te maken dan heb je hierop zich niet zoveel voor nodig. Het is namelijk niet ingewikkeld om een posterwand te maken maar je moet alleen wel even weten hoe je het slim aanpakt. Want ondanks dat een posterwand maken simpel is, kun je er ook een hoop aan verpesten als je het verkeerd doet. 

Begin bijvoorbeeld eerst voor jezelf door een goede plaats te bepalen voor de posterwand. Je wilt natuurlijk wel dat het een plek is die wat opvrolijking kan gebruiken maar waar de posters ook tot hun recht komen en goed zichtbaar zijn. Een posterwand op de juiste plek is echt een verrijking voor de woonkamer. 

Keuze met formaten en speel ermee

Wat ook erg leuk is aan een posterwand is dat je meerdere formaten aan de muur kunt hangen. Een voorbeeld, kies een grote poster met daaromheen een paar kleinere. Dit heeft een geweldig effect op de muur. Het breekt echt de muur doordat je verschillende formaten hebt. En zo kun je ook een soort van leuke collage maken op de muur. 

Je kunt zelfs kiezen om een hele wand te vullen met afwisselende grote en kleine lijstjes met posters. Het is maar net wat jij heel mooi vindt. Zeker op een lange muur is dit heel erg leuk want zo krijg je een speels effect.

Zoals je al kunt lezen heb je met een posterwand echt de vrije keuze hoe je het aan wilt pakken en waar je de posters wilt hangen. Maar niet alleen dat, je kunt ook bepalen hoeveel posters je wilt ophangen en welk thema het uitdraagt. 

Misschien is dat zelfs wel het allergrootste voordeel van een posterwand dat wanneer je het zat bent, jij heel makkelijk de posters weer kunt verwisselen voor andere posters. En dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Want na verloop van tijd verandert vaak je smaak of de woontrends en dan is het wel heel fijn dat je makkelijk kunt wisselen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button