KeukenWoonkamerWoontrends

Waarom voor een ovale tafel kiezen?

De meeste mensen hebben een rechthoekige tafel, maar waarom zou je net als alle anderen voor zo’n tafel kiezen? Durf het anders te doen dan de rest en kies voor een ovale tafel. Een ovale tafel heeft namelijk heel veel voordelen ten opzichte van een rechthoekige of ronde variant. Ontdek waarom ook jij blij wordt van een ovale tafel!

Geen scherpe hoeken

Het is een inkoppertje, maar een ovale tafel heeft geen scherpe hoeken waar jij je aan kunt bezeren. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar vooral fijn als je kleine kinderen hebt die zich in een onbewaakt moment flink pijn kunnen doen aan zo’n scherpe hoek.

Meer zitplaatsen aan een ovale tafel

Een ovale tafel biedt de gezelligheid van een ronde tafel, maar dan met meer zitplaatsen. Je kunt al snel met zes volwassenen aan de tafel zitten. Geef je vaak etentjes voor meerdere mensen? Dan is een uitschuifbare ovale tafel een perfecte keuze. Je hebt dan alle voordelen van een ovale tafel en kunt nóg meer zitplaatsen creëren wanneer je visite krijgt.

Een ovale tafel is gezelliger

Met een ovale tafel creëer je automatisch een gezellige opstelling met je gasten. Iedereen raakt makkelijk bij het gesprek betrokken doordat er onderling minder afstand aan tafel is. Bovendien zorgt de vorm van de tafel ervoor dat er niemand aan het hoofd zit. Aan het hoofd van de tafel zitten brengt soms ongemakkelijke situaties met zich mee.

Ovale tafels zijn ideaal voor kleine woonkeukens

Een tafel met een ovale vorm oogt veel minder robuust dan een rechthoekige tafel. Een ovale tafel neemt ook daadwerkelijk minder ruimte in. Daarom zijn deze tafels ideaal voor mensen met een kleine woonkeuken. Je keuken oogt minder vol terwijl je toch genoeg ruimte hebt om met je hele gezin of gasten te eten.

Een ovale tafel valt meer op

Kies je voor een ovale tafel, dan haal je al snel een eyecatcher in huis. Zeker wanneer de rest van je interieur strak is, zal de ronde vorm van je tafel mooi afsteken bij de rest en een gezellige sfeer in de kamer creëren. Een mooie ovale eettafel zal in een moderne woonkamer direct de aandacht trekken. Daarbij is de tafel uitnodigend, zie jij jezelf al uren tafelen met vrienden en familie?

Gerelateerde artikelen

Back to top button