AccessoiresInterieurWoonkamer

Wat voor raambekleding past bij een industriële woonstijl?

Kenmerkend voor een industriële woonstijl zijn donkere kleuren zoals grijs, zwart en antraciet. Wat ook veel voorkomt in de industriële woonstijl zijn elementen van hout en beton. Een fabriek stijl is kenmerkend voor de industriële woonstijl, het is dan ook geen verrassing dat deze stijl ontstaan is vanuit Amerika waar fabrieken werden omgebouwd tot een loft. Veel ruwe elementen bleven zichtbaar ondanks de overige aanpassingen en zo is de industriële woonstijl geboren. In deze blog neem ik je mee naar wat voor soort raambekleding mooi staat bij een industriële woonstijl en waarom. 

Jaloezieën

Jaloezieën zijn er in allerlei verschillende soorten kleuren, van heel licht wit, diverse tinten nude, hout, maar ook lekker in donkere tinten, zoals een zwarte jaloezie. Je hebt ook verschillende materialen qua jaloezieën, zo heb je houten jaloezieën, maar ook aluminium jaloezieën. 

Houten jaloezieën 

Hout is een element die naast beton en staal ook veel terug te vinden is in de industriële woonstijl. Het is dan ook niet zo gek dat houten jaloezieën de perfecte raambekleding is voor de industriële woonstijl. Als je je woning industrieel inricht zal je zeker hout elemente terug vinden in je huis, maar vooral ook veel stoere robuuste meubels en veel donkere kleuren. Hout wordt vaak toegevoegd in de industriële woonstijl om het kille te breken en wat warmte toe te voegen. Hout zorgt niet alleen voor een warmere look, maar ook voor een natuurlijke uitstraling van het interieur. Als je houten jaloezieën kiest kan je kiezen tussen verschillende tinten hout, zo is er voor ieder wat wils te vinden wat passend is bij de rest van het interieur. Een groot voordeel van houten jaloezieën is dat ze ook bij andere woonstijlen passen. 

Aluminium jaloezieen

Daarentegen passen aluminium jaloezieën meer bij de industriële woonstijl. Waar het hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling en voor wat warmte bereik je met aluminium jaloezieën juist het tegenovergestelde. De aluminium jaloezieën geven de woning juist een extra industrieel tintje en zorgen voor een stoere en robuuste, maar wel strakke uitstraling. 

Gordijnen

Als je denkt aan raambekleding voor een industriële woonstijl dan zijn gordijnen vaak het laatste waar je aan denkt. Gordijnen geven vaak een wat romantische uitstraling, terwijl je juist een stoere look wil creëren. Toch kunnen gordijnen ook heel mooi staan in de industriële woonstijl, echter moet je wel kiezen dan voor gordijnen met een donkere tint. Tot slot wat ook vaak wordt gedaan is de gordijnen combineren met jaloezieën, zo heb je toch dat beetje extra industrieel in huis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button