Vloeren

Waarom een visgraat vloer zo populair is

De visgraat vloer is al enkele jaren bijzonder populair. Dit wil zeggen dat menig Nederlandse huiskamer is uitgerust met zo’n moderne vloer. Maar, waar heeft de visgraat vloer die populariteit eigenlijk precies aan te danken? In dit artikel zetten de voordelen van een visgraat vloer voor je op een rij!

1. Allure

Een visgraat vloer heeft een elegante uitstraling. Het is dan ook niet verrassend dat dit type vloer een oorsprong van allure heeft. De visgraat vloer stamt namelijk uit de 16e eeuw en werd destijds voornamelijk gebruikt in de Franse en Italiaanse landhuizen en kastelen van diverse adellijke families.

2. Tijdloos

Dat de vloer anno 2022 nog steeds (of opnieuw) populair is, toont aan dat het design tijdloos is. Het heeft de stijlvolle uitstraling immers nog niet verloren. Bovendien is een visgraat vloer in vrijwel iedere woonstijl toe te passen. Alhoewel de visgraat vloer tijdloos is, wil dit niet zeggen dat er geen ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Zo beperkt als de keuze vroeger was, zo divers is de keuze tegenwoordig.

3. Divers

Visgraat vloeren zijn tegenwoordig namelijk verkrijgbaar in verschillende plankbreedtes, verschillende hout(look)soorten, verschillende houtbehandelingen en in verschillende kwaliteits- en prijsklassen. Afhankelijk van het materiaal, de kleur en het formaat van de plank kun je de stijl creëren die het beste bij jouw woning past. Je krijgt de mogelijkheid om de vloer geheel naar eigen wens samen te stellen.

4. Speels

Het visgraatpatroon zorgt binnen ieder interieur voor een strakke doch speelse uitstraling. Het doorbreekt namelijk het ‘recht toe, recht aan’-principe, zonder dat het de ruimte onnodig druk maakt. Het visgraatpatroon zorgt juist voor een ruimtelijk gevoel. Optisch gezien laat het een ruimte namelijk zowel langer als breder ogen. 

5. Praktisch

Wellicht wekt een visgraat vloer de suggestie dat het een kwetsbare vloer is. Niks hoeft minder waar te zijn. Dat hangt er namelijk volledig vanaf voor welk materiaal je kiest. En ook op dat gebied is de keuze tegenwoordig bijzonder divers. PVC is in dit geval een duurzame optie. Het heeft de uitstraling van echt hout, terwijl het zeer onderhoudsvriendelijk is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button