VerlichtingWoontrends

Welke nieuwe verlichting trends mag je niet missen in 2022?

Wie op zoek is naar fraaie nieuwe lampen stuit op geheel nieuwe verlichting trends in 2022. De trend waarover we spreken past in verschillende interieurstijlen. Van modern industrieel, tot klassiek. Deze moderne plafondlampen kennen namelijk speciale, zeer specifieke lampen met fitting, gebaseerd op de aloude gloeilamp. In dit type lamp wordt het gloeidraad van de gloeilamp nagebootst, alleen is het licht dan warm geel of oranje in plaats van verblindend, zoals bij de echte gloeilamp. Met welk type plafondlamp je ze combineert lees je hier.

Nieuwste trends onder plafondlampen

Het moderne interieur kent naast aardetinten donkere raambekleding, in de vorm van jaloezieën. Je woning krijgt hiermee een chique, haast grand café achtige uitstraling. Binnen deze woonstijl passen donkere, tot zwarte woondecoraties, met een vleugje goud, veel glaswerk en pluimachtige veren her en der ter decoratie. Ook moderne plafondlampen passen perfect in deze enigszins glam-woonstijl, zonder ook maar één moment kitscherig aan te doen. Want kies je voor een nieuwe plafondlamp, let dan vooral op de kwaliteit en afwerking. Goedkoop is helaas vaak duurkoop. Kies daarom liever direct voor een plafondlamp van een hoogwaardig design, luxe materiaalkeuze en een fijne afwerking; zo hangt er straks écht iets moois bij jou aan het plafond!

Plafonnières in nieuw design

Binnen de categorie plafondlampen heb je de keuze uit plafonnières en hanglampen. De vormgeving van de klassieke plafonnière kom je tegenwoordig niet meer zo vaak tegen. Inmiddels heeft de nieuwste generatie plafonnières een geheel andere look. Veelzijdig en strak van design, gemaakt van kunststof, glas of chroom zijn zij vaak voorzien van ledverlichting en is de lichtbron dimbaar. Het plaatsen van een plafonnière in je woonkamer is dankzij dit ultra moderne design een meer dan prima keuze!

Kies jij voor goud, metaal of zwart? Combineren kan ook!

Het assortiment hanglampen van 2022 laten duidelijke voorkeuren zien voor zwarte, gouden en metaalkleurige elementen. De materialen zijn erg veelzijdig. Zo kan een lamp van keramiek gemaakt zijn, of van rotan met zwart metaal, glaswerk zien we terug in de vorm van smoked glas. Heel bijzonder en perfect te combineren met de huidige interieurtrends. Hanglampen kennen een mooi lijnenspel, iets wat mooi tot zijn recht komt in het moderne interieur. 

Doordat hanglampen eigenlijk geen andere kleuren kennen dat metallook, zilver- en goudlook, zwart, wit en natuurlijk rotan, valt de huidige hanglamp te combineren in vele interieurs. De kleur past vrijwel altijd. 

Digitale functies

Maak jij graag gebruik van domotica en via je smartphone te bedienen apparatuur? Dan zit je goed op gebied van verlichting. Want ook onder de lampen trends van 2022 kom je een ruime keuze aan smart home hanglampen tegen. Je kunt ze dus mede vanaf je smart apparatuur bedienen en dat is handig. Ben jij door vakantie niet thuis, dan kun je de lampen aanzetten op het moment dat jij er voor kiest. Zo gaan dus niet de lampen op een vast tijdstip aan en uit (wat het geval is met een tijdschakelaar), maar kun je het echt op ieder moment van de dag weer anders instellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button