Klussen

Wat kosten pallets?

Is je bedrijf hard aan het groeien en denk je erover om een lading pallets in te kopen? Pallets zijn ontzettend praktisch, want je kunt ze gebruiken om zowel zeer zware producten als producten in bulk op te slaan. Ze zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te recyclen en hergebruiken, maar wat ben je nu precies kwijt voor een lading pallets? Dat lees je in dit artikel!

De pallet prijs van nieuwe europallets

Er bestaan natuurlijk verschillende soorten pallets, en het spreekt voor zich dat aan elke pallet een ander prijskaartje hangt. Over het algemeen is de pallet prijs voor een nieuwe europallet (die dus nog nooit gebruikt is) ongeveer €20,50. Voor dit bedrag kun je dus volledig nieuwe pallets kopen, wat prettig is voor wie zeker wil weten dat ze er nog gloednieuw uitzien en geen enkele beschadiging hebben. Voor deze prijs heb je een zogeheten Europallet. Dit is de meestgebruikte pallet in Europa, wat voornamelijk komt door de standaard afmetingen die bij elke afnemer hetzelfde zijn. Europallets zijn standaard 800 x 1200 x 144 millimeter groot.

In sommige gevallen wordt er statiegeld berekend over een Europallet. Dit krijg je terug wanneer je ze inlevert. Je kunt echter ook tweedehands pallets kopen of de pallets als je ze niet meer nodig hebt weer verkopen.

Wat kosten tweedehands europallets?

Vind je nieuwe pallets aan de dure kant, en hoeven ze er van jou niet perse perfect uit te zien? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor tweedehands pallets kopen. In het geval van bovengenoemde europallet ben je dan tussen de 15 en 17 euro kwijt, afhankelijk van de staat waarin de pallet zich bevindt. Je kunt namelijk voor de zogeheten 1e keus europallets gaan. Deze zijn weliswaar tweedehands, maar ze zien er wel nog super goed uit. Deze zijn ietsje duurder dan pallets die zichtbaar veel beschadigingen of verkleuringen hebben, waar je uiteraard het minst voor betaalt. Het is dus maar net waar je de pallets voor wilt gebruiken. Pallets kopen doen de meeste ondernemers uit puur praktisch opzicht, vandaar dat de goedkopere, gebruikte pallets in veel gevallen het meest besteld worden.

Wat kosten CP en kunststof pallets?

Naast de populaire europallets kun je natuurlijk ook kiezen voor CP pallets of kunststof pallets. Deze zijn minder gebruikelijk, maar kunnen in sommige gevallen toch de voorkeur hebben. CP pallets koop je als ze helemaal nieuw zijn voor ongeveer 16,50 en tweedehands vanaf €4, afhankelijk van de staat waarin ze zich bevinden. Een aanzienlijk verschil dus!

Kunststof H1 pallets kosten nieuw zo’n €30 en ook de gebruikte variant is vele malen goedkoper. Deze bestel je namelijk al vanaf €3, maar ook deze prijs is afhankelijk van de maat en hoe de pallet er uitziet. Hoe nieuwer hij lijkt, hoe hoger de prijs. Je kunt het beste bij een professionele leverancier als de PalletCentrale een prijsopgaaf indienen. Je krijgt dan de aangepaste pallet prijs voor het type pallets dat jij in gedachten hebt, en ze vertellen je meteen wanneer ze deze kunnen leveren. Over het algemeen hebben ze alle materialen en formaten op voorraad, vandaar dat deze leverancier een aanrader is op het gebied van pallets.

Gerelateerde artikelen

Back to top button