Woontrends

3 redenen waarom iedereen een sectionaaldeur in zijn garage wil

Ben je verhuisd? Of wil je graag aan plekje bouwen waar jouw auto veilig en droog kan staan? Dan is de sectionaaldeur wellicht iets voor jou. Wat is een sectionaal dan eigenlijk precies? En wat zijn de voordelen? Dat leggen we uit in dit artikel

Wat is een sectionaaldeur dan precies?

Laten we beginnen met het uitleggen wat een sectionaaldeur precies is. Een sectionaaldeur is een garagedeur is die naar boven openschuift. De deur bestaat uit aparte secties waardoor hij makkelijk te openen is. Bij het plafond veranderen de secties van richting, zo worden de secties opgeborgen tegen het plafond. De deur hangt in een rails die bevestigt is aan het plafond. De deur is elektrisch te bedienen, zelfs met afstandsbediening. Nu hoor ik je denken: “Maar, wat als de stroom uitvalt?” Maak je maar geen zorgen, je kan de deur ook handmatig bedienen. 

Een sectionaaldeur heeft weinig ruimte nodig om te openen

Dit is natuurlijk wel een van de grotere pluspunten. Heb je de ruimte in je garage of werkplaats hard nodig? Dan is een sectionaaldeur iets voor jou. Door de meerdere panelen van de deur heb je geen grote draaicirkel nodig. Zo kan je zowel binnen als buiten optimaal profiteren van de ruimte die je hebt. 

Leef bewust, koop een sectionaaldeur

Als jij graag warm wil werken in je werkplaats of de vloerverwarming aan hebt staan in de garage dan in een sectionaaldeur gegarandeerd iets voor jou. Een sectionaaldeur is goed geïsoleerd. Door speciale rubbers sluit de deur goed af, op de vloer en tussen de panelen. Wel zo fijn met de stijgende energieprijzen. Houd de kou of hitte buiten, al moet je de deur dan natuurlijk niet te vaak openen. Het is ook mogelijk om een sectionaaldeur met loopdeur te kopen. In de garagedeur is dan een normale deur verwerkt, zo kan je naar binnen en naar buiten zonder de gehele sectionaaldeur te openen. Benieuwd naar de opties? Vul jouw wensen in in de configurator voor garagedeur met loopdeur.

Een sectionaaldeur is een investering

Door een oude garagedeur vervangen voor een sectionaaldeur is misschien wel één van de beste investeringen die je kan doen. Een sectionaaldeur is minder inbraakgevoelig, duurzamer en geeft je woning een strakke uitstraling. Het oog wil tenslotte ook wat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button