Verlichting

Oplossing lichtpunt niet boven tafel

Je hebt een nieuwbouwhuis gekocht en na lang wachten is het zo ver de oplevering van je huis. Eindelijk kan je al je plannen en ideetjes die je in de tijd dat je moest wachten bedacht hebt toe gaan passen. Maar als je dan bezig bent met het inrichten en je komt er achter dat je lichtpunt niet op de juiste plaats zit. Wat doe je dan? En wat zijn je mogelijkheden? Lees hier meer over in deze blog.

Wat kan je doen als je lichtpunt op de verkeerde plaats zit

Wanneer je er achter komt dat je lichtpunt niet op een handige goede plaats zit voor de lamp die je boven de eettafel zou willen hangen zijn er een aantal dingen die je zou kunnen doen. Dat zijn de volgende dingen:

  • Je kan de lamp verhangen met kabelgoten
  • Je kan een expert inhuren om het lichtpunt te verplaatsen
  • Je kan een handig ophangsysteem aanschaffen

De lamp verhangen met kabelgoten

Wanneer je de lamp toch het liefst meteen op de juiste plek wil hangen zou je er voor kunnen kiezen de lamp op te hangen en de kabels weg te werken met kabelgoten langs het plafond. Dit is een eerste makkelijke oplossing, maar zeg nu zelf, een paar van die kabelgoten zo langs je plafond is geen fraai gezicht. 

Het ziet er ook rommelig uit. Maar nood breekt wet zou je zeggen toch? De lamp hangt dan wel op de juiste plek. Daar ging het uiteindelijk toch om? 

Het inhuren van een expert

Een andere mogelijkheid is om een elektricien in te huren die het lichtpunt voor je kan verplaatsen naar de plek waar je hem graag zou willen hebben. Dit zal dan vakkundig gebeuren en als de expert klaar is dan zie je niets meer van het hele gebeuren. 

Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je in een keer klaar bent en je nooit meer dat gezeur zou hebben, tenzij je de inrichting zou willen veranderen, de tafel wil draaien en een andere lamp met stijlvolle lampenkappen op zou willen hangen. Dan kom je meteen weer voor hetzelfde probleem te staan en zou je weer een expert in moeten huren.

Het is handig om een expert in te huren, maar het kist natuurlijk wel een beetje geld. En als je net een nieuw huis hebt gekocht kan je vast je geld wel ergens anders voor gebruiken lijkt mij. En als je dan ook nog eens aan de gang zou blijven omdat je in het begin wellicht blijft veranderen met je inrichting is dit natuurlijk geen goede oplossing

Het inhuren van een expert

Het installeren van een ophangsysteem

Wanneer je makkelijk een lamp zou willen verplaatsen is het ook mogelijk een ophangsysteem te kopen waarmee het mogelijk wordt gemaakt het lichtpunt tot maximaal 80 centimeter te kunnen verplaatsen. Wanneer je dan een lamp zou willen verhangen is dat in een handomdraai gebeurd

Een ander voordeel van zo een ophangsysteem is dat je het systeem 360 graden kan draaien. Wanneer je bijvoorbeeld je eettafel en dus ook de lamp wil draaien is het heel simpel om de lamp mee te draaien en te verplaatsen naar de nieuwe plek waar de tafel is komen te staan.

We hebben het nu alleen gehad over het verplaatsen van een eettafel, maar ook wanneer je andere ruimtes in het huis zou willen veranderen is dit wat betreft het licht makkelijker te realiseren. Neem bijvoorbeeld de werk- of studeerkamer waarin licht best belangrijk is als je er zo veel uren door moet brengen.

Maar ook in een slaapkamer kan het heel erg handig zijn om een lamp te kunnen verhangen. Hoe fijn is het dat je dat kan doen zonder dat je een halve verbouwing van je huis hoeft te bewerkstelligen. Het is een kwestie van draaien en misschien wat schuiven om de lamp op de juiste plek te hebben hangen.

Is zo een ophangsysteem geschikt voor alle soorten lampen?

Zo een ophangsysteem is geschikt voor iedere hanglamp die je graag op zou willen hangen. Het is niet zo dat je er een bepaalde dure lamp voor aan hoeft te schaffen. Met deze universele oplossing is een lamp ophangen nog nooit zo makkelijk en leuk geweest. 

Dit ophangsysteem is ook te verkrijgen in meerdere kleuren, dus het zal nooit zo zijn dat dit ophangsysteem niet bij de inrichting van je huis zou passen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button