Verlichting

De voordelen van solar tuinverlichting

Heb jij een grote tuin? Dan is het wenselijk om deze ook verlicht te hebben. De keuze voor solar tuinverlichting is niet altijd gemaakt, omdat er vaak te weinig kennis over is. Met solar verlichting is er echter enorm veel mogelijk voor je tuin. Deze punten willen wij graag belichten in dit blogartikel. 

Geen kabels leggen in je tuin

Een van de meest voor de hand liggende, maar tevens ook grootste voordeel, aan solar verlichting is dat het geen kabels nodig heeft. Een solar lantaarn bevat een batterij dat wordt opgeladen door een paneel. Deze stroomvoorziening wordt geleverd door de zon. Je hoeft de verlichting dus enkel in de zon te zetten om hem op te laden. Vervolgens kan hij als het donker is licht brengen. Wil jij geen kabels hoeven leggen in de tuin? Dan is het gebruik van een solar verlichting een zeer interessante en logische keuze.

Geen stroomverbruik met solar tuinverlichting

Een ander voordeel dat je waarschijnlijk al had verwacht, is dat solar verlichting geen kosten meebrengt voor de energierekening. Doordat ze de energie uit de zon halen, hoef je ze niet op te laden of aan te sluiten op het net. Hierdoor krijg je dus geen aanvullende kosten op de energierekening en is de verlichting een uiterst duurzame keuze. Daarnaast zijn bijna alle solar buitenverlichting voorzien van een lichtsensor. Hierdoor weten ze precies wanneer het donker wordt. Op het moment dat de lichtsensor dit merkt, zal hij een signaal afgeven naar de lamp. Deze springt vervolgens direct aan, zodat je nooit in het donker komt te zitten!

Betere kwaliteit en designs

De laatste jaren zijn er flinke stappen gezet in zonne energie. Dit heeft ook de solar verlichting enorm verbeterd. Waar je vroeger nog duidelijke panelen zat zitten op de verlichting, is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. De designs zijn steeds mooier geworden en de verlichting werkt steeds beter. Ook de levensduur van de solar buitenverlichting is enorm verbeterd. Wil jij verlichting gaan plaatsen in de tuin? Kies dan voor solar verlichting! Dit bespaard geld op de energierekening, kost veel minder tijd en het is ook nog eens super mooi licht!

Gerelateerde artikelen

Back to top button