Keuken

Hoe kan je je keuken handig inrichten?

Het inrichten van je keuken lijkt wellicht een makkelijke klus, maar dat is het doorgaans niet. Er zijn enorm veel verschillende experts op het gebied van keukens die je kunnen helpen bij het inrichten van je keuken. Uiteraard kost dit enorm veel geld, waardoor je het graag zelf wilt doen. Bij het inrichten van je keuken dien je te letten op verschillende aspecten. Je wilt bijvoorbeeld op een goede manier kunnen koken en ook een stopcontact keuken is handig op de juiste plaats. In dit blog bericht willen we je in enkele stappen uitleggen hoe je je keuken handig kunt inrichten.

Spoelen en afval blok

Een van de dingen die natuurlijk niet kan ontbreken in de keuken, is het spoel en afval blok. Als je linkshandig bent, is het slim om de vaatwasser aan de linkerkant van de spoelbak te plaatsen. Op deze manier kun je erg gemakkelijk de vaatwasser inruimen. Ben je rechtshandig? Dan plaats je de vaatwasser aan de andere kant van de spoelbak.

Voorbereiding van het eten

Als je de keuken optimaal wilt inrichten, geef je verschillende plekken een andere taak. Zo creëer je voor iedere taak in de keuken genoeg ruimte. Maak bijvoorbeeld een aparte plek om eten voor te bereiden. Hier heb je een handig werkblad nodig waar je gemakkelijk eten op kunt snijden. Ook plaats je hier zoveel mogelijk de keukenspullen zoals messen, vorken en snijplanken. De pannen hoef je niet niet dicht bij te hebben, maar dit kun je zeker wel combineren met elkaar.

Waar ga je koken?

Als je de ruimte voor het koken gaat inrichten, heb je voldoende ruimte nodig. De ruimte moet ingericht worden rondom de kookplaat. Het is handig om de kookruimte naast de voorbereidingsruimte te plaatsen. Hierdoor kun je de gesneden groentes direct in de pan doen, zonder dat je hoeft te gaan lopen. Ook heb je hierdoor direct de belangrijke keukenspullen direct bij de hand.

De bevoorrading ruimte

Natuurlijk heb je in de keuken ook ruimte nodig om de eetvoorraad te plaatsen. Deze plaats je altijd rondom de koelkast. Het is verstandig om deze ruimte dichtbij de kookzone te plaatsen. Hierdoor hoef je namelijk minder te lopen en gaat het koken makkelijker en sneller. Ook kun je ervoor kiezen om een aparte opbergruimte te maken, waar je spullen neerlegt die niet dagelijks nodig zijn.

De opbergruimte

In de opbergruimte leg je spullen die niet dagelijks nodig zijn. Hier kun je keukenapparatuur in kwijt zoals bijvoorbeeld een tosti ijzer. Daarnaast kun je ook lang houdbare blikken gemakkelijk in de opbergruimte kwijt. Zo weet je zeker dat je veel ruimte in de keuken overhoudt voor de belangrijke spullen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button