Klussen

Het identificeren en repareren van een daklekkage

Heb je een lekkage in je woning, maar weet je niet precies waar deze vandaan komt? Dan kan het goed zijn dat deze uit het dak komt. Het dak staat immers het meeste in contact met water van buitenaf. Een kleine lekkage in je dak kan al voor grote schade zorgen voor de woning. Het is om deze reden enorm belangrijk dat de lekkage direct opgespoord wordt. Na het opsporen van de lekkage kun je een plan van aanpak opstellen. Samen met de dakdekker ga je na hoe je de lekkage aan wilt gaan pakken. In dit blogbericht vertellen wij je er graag meer over.

De bron van het lek opsporen

Als je te maken hebt met een lekkage, ga je in eerste instantie het lek opsporen. Bij een grote lekkage kan dit makkelijk zijn. Je ziet dan vaak vochtplekken in de muren of het dak en deze kun je volgen naar de bron. Helaas is dit niet in alle gevallen ook zo. Soms zit de lekkage goed verstopt in het dak zelf. In dit geval kan het inschakelen van dakdekker Noord-Brabant een goede optie zijn. Deze kan namelijk op een veel betere manier je hele dak afspeuren naar een lek. Hiervoor kunnen verschillende technieken gebruikt worden. Als het lek is gevonden, kan de dakdekker direct actie ondernemen!

Het lek repareren

Als de dakdekker het lek heeft gevonden, gaat deze in eerste instantie kijken naar de mogelijkheden om het lek te repareren. Bij een kleine lekkage kan het namelijk makkelijker zijn om deze te repareren. Als u bijvoorbeeld een dak heeft met dakpannen, kan het zijn dat de lekkage veroorzaakt wordt door kapotte dakpannen. In dit geval zorgt de dakdekker ervoor dat er enkele dakpannen worden vervangen, zodat niet het hele dak opnieuw gelegd hoeft te worden. Op een plat dak kan het gat snel gedicht worden met een extra laag bitumen. Zo ben je niet direct veel kosten kwijt, maar is de lekkage wel verholpen.

Het hele dak vervangen

Heb je een grote lekkage in je dak door bijvoorbeeld een storm? Dan kan het zomaar zijn dat het dak teveel beschadigd is. In dit geval zal de dakdekker tot de conclusie komen dat het dak compleet vervangen moet worden. Dit zal ervoor zorgen dat je niet met een reparatie weg kunt komen. Tezamen met de dakdekker ga je in gesprek om een plan van aanpak te maken. Als het dak dermate beschadigd is, kan het vervangen van het hele dak een goedkopere optie zijn dan hem te repareren. Het repareren van het dak kan daarnaast ook problemen in de toekomst met zich meebrengen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button