Klussen

Dit kun je altijd meenemen bij de bouwmarkt

Als je graag met je interieur bezig bent of regelmatig aan het klussen bent, dan is het wel zo handig om een voorraad te hebben aan gereedschap en benodigdheden. Je kent het vast wel; je wilt een schilderij ophangen maar hebt hiervoor een bepaalde plug nodig. Hiervoor moet je speciaal naar de bouwmarkt, dus eigenlijk heb je al geen zin meer om überhaupt het schilderij op te hangen. 

Het is natuurlijk een beetje vervelend om elke zaterdag in de bouwmarkt te staan voor één item, omdat je zo nodig dit weekend dat kleine klusje wilde uitvoeren. Je zou zoveel meer gedaan krijgen in huis als je alles bij de hand hebt op het moment dat je zin hebt om te klussen. Bij deze delen we dus graag een lijstje van items die je altijd mee kunt nemen van de bouwmarkt als je er eenmaal bent. Dat scheelt een hoop op en neer rijden.

  1. Schroeven en bijpassende pluggen. Deze komen altijd van pas als je snel een gat wilt boren in welke muur of wat voor oppervlak dan ook. Zo kun je snel een schilderij ophangen, een nieuwe deurbel installeren of een kast aan de muur bevestigen.
  2. Gereedschap. Zonder gereedschap kun je geen kant op, dus zorg voor meerdere maten schroevendraaiers, een hamer, meerdere tangen en scharen en ga zo nog maar even door.
  3. Een goede boormachine. Een boormachine heb je een paar keer per jaar nodig en soms komen deze momenten onverwachts. Door te investeren in een goede boormachine krijg je de mooiste gaten, zonder te veel moeite. Zwakke boormachines kunnen een hoop schade veroorzaken in je nette muren, waar je natuurlijk niet op zit te wachten.
  4. Schilders tape, Duct tape en breed plakband. Je weet maar nooit wanneer je het kunt gebruiken, maar dit komt altijd wel een keer van pas. Wellicht bij een lekkage, het versturen van een pakket of het schilderen van je muur.
  5. Ledlampen, met name met standaard e27 fitting. Deze past namelijk op bijna elke lamp. Als ineens de stoppen doorslaan of je lampen op zijn, zit je binnen een seconde zonder licht. Dat kan heel ongemakkelijk en onhandig uitkomen, dus zorg dat je altijd een paar lichtbronnen in huis hebt die op jouw lampen passen.

Wanneer je de volgende keer door de bouwmarkt loopt, neem dit lijstje dan eens mee. Zo weet je precies wat je nog mee kunt nemen en ergens in de toekomst zal je ons dankbaar zijn!

Gerelateerde artikelen

Back to top button