HalInterieur

Welke traplift is geschikt voor in onze hal?

De installatie van een traplift zorgt ervoor dat jullie je geliefde huis niet hoeven te verlaten. Met het thuisbezoek van de adviseur in aantocht buigen jullie je alvast over de vraag: welke traplift is geschikt voor in onze hal?

Online hebben jullie je al een goed beeld gevormd van de mogelijkheden die trapliftleveranciers bieden. Binnenkort komt de adviseur thuis langs om samen met jullie de knopen door te hakken. Er zijn meerdere typen trapliften die jullie weten te bekoren. Welke het meest geschikt is voor installatie op de trap in de fraaie hal laten jullie vooral aan de adviseur. Montage van de traplift in de binnenbocht heeft de voorkeur, zodat de brede kant van de trap beloopbaar blijft. Wel zo veilig voor iedereen die lopend de trap op en af gaat. In veel gevallen is montage aan de binnenzijde van de trap mogelijk, zelfs op een heel smalle trap. 

Materiaal en kleur

Op vrijwel iedere trap, breed of smal, recht of met bochten, past een traplift. Een traplift is altijd maatwerk, afgestemd op de wensen van de gebruiker en de situatie in huis. Je kiest niet alleen het model; ook qua uiterlijk kun je alle kanten op. Wordt het een zitting van stof of (kunst)leer? Crème of rood? De rail, het deel waarover de stoel rijdt, is op verzoek in elke RAL-kleur leverbaar. Het is dus mogelijk om de traplift qua kleur één geheel te laten vormen met de trap en hal. Jullie voeren de regie over het samenstellen van de ideale traplift

Is de aanschafprijs voor jullie een zwaar meewegende factor? Alle modellen trapliften zijn ook tweedehands verkrijgbaar. Wanneer de verwachting is dat de traplift voor een relatief korte periode nodig is, kan huren de aantrekkelijkste optie zijn. Een tweedehands of een gehuurd exemplaar voldoet aan dezelfde kwaliteits- en veiligheidseisen als een nieuwe traplift.

Advies op maat

Tijdens het thuisbezoek bepaal je samen met de adviseur wat voor jullie de meest logische optie is. De adviseur brengt de trapsituatie tot op de millimeter nauwkeurig in kaart. Bevalt het aanbod dat de adviseur in de vorm van een vrijblijvende offerte uitbrengt? Na het ontvangen van de opdracht is het in veel gevallen mogelijk om de traplift binnen 48 uur te monteren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button