Hal

Het belang van een goede, mooie en isolerende voordeur

Er zijn voldoende mogelijkheden om een woning af te werken. Of om een woning te optimaliseren of te verduurzamen. Een van de onderdelen die vaak overgeslagen wordt, is de voordeur. Onwenselijk eigenlijk, aangezien een goede voordeur erg belangrijk is.

Draagt bij aan de isolatie

Kies je voor een nieuwe voordeur? Dan geniet je in je woning van een betere voordeur. Dit is althans het geval als de voordeur vakkundig en goed geplaatst wordt. Er is daardoor weinig tot geen sprake van een kier, waardoor er minder koude lucht naar binnen komt. Ondertussen heeft de warme lucht ook minder mogelijkheden om naar buiten te gaan.

Een goede voordeur draagt dus aanzienlijk bij aan de isolatie. Dat is al helemaal het geval als je voor een voordeur met glas kiest. Oudere voordeuren zijn bijvoorbeeld met enkel- of dubbel glas voorzien. Kies je echter nu voor een voordeur met glas? Dan gaat het bijvoorbeeld om triple glas. Dit glas heeft een betere isolatiewaarde, waardoor je je energierekening ziet dalen.

Draagt bij aan de uitstraling

Stel je een prachtige voordeur samen? Kies je ook nog voor een fraaie afdak voordeur? Dan geniet je van een prachtige uitstraling. Een mooie voordeur met dito afdak draagt absoluut bij aan de uitstraling.

Kijk maar eens naar je huidige voordeur. Grote kans dat je op of bij deze voordeur imperfecties aantreft. De kleur is wellicht vervaagd of de deur is beschadigd geraakt. Door voor een nieuwe voordeur te kiezen, geniet je weer van de gewenste uitstraling.

Daarbij mag je ook het afdak boven de voordeur niet vergeten. Dit afdak is bepalend voor het comfort en voor de uitstraling. Wil je hier meer over weten? Check dan even de website Polytech.nl.

Draagt bij aan de veiligheid

Investeer je in een nieuwe voordeur? Dan investeer je ook in de gewenste veiligheid. Moderne voordeuren zijn sterker, beter tegen een stootje bestand en te combineren met de nieuwste (beste) sloten. Op deze manier draagt de voordeur dus ook nog bij aan de veiligheid.

Je hebt tegenwoordig ook de keuze uit veel accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een deurbel met camera. De deurbel neemt beelden op en laat je – live op je smartphone zien – wie er bij je voor de deur staat. Dit brengt ontzettend veel veiligheid en een fijn gevoel met zich mee. Je weet immers dat je voordeur voortdurend goed in de gaten gehouden wordt.

Draagt bij aan het comfort

Weet je waar de bovenstaande voordelen gezamenlijk voor zorgen? Voor meer comfort. Je geniet van een lagere energierekening, van meer wooncomfort en van de gewenste veiligheid. Ondertussen word je ook blij als je naar de strakke uitstraling van je nieuwe voordeur kijkt.

Is een nieuwe voordeur dan voor elke woning een aanwinst? Dit hangt vooral van de huidige voordeur af. Als deze deur pas een paar jaartjes oud is, is het vervangen van die deur overbodig. Bij bijvoorbeeld een 15- of 20 jaar oude voordeur is dit een compleet ander verhaal uiteraard.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button