Interieur

Je eetkamer inrichten: Dat doe je met deze 3 tips!

Wil je van een ruimte in je huis graag een eetkamer gaan maken, of heb je al een eetkamer, maar wil je deze graag opnieuw inrichten? Dan heb je een hoop werk aan de winkel. Je moet op zoek naar een geschikte eettafel met bijpassende eetkamerstoelen, bedenken welke stijl je wil voor de ruimte en welke decoratieve voorwerpen je graag zou willen. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld de stijl van je keuken of woonkamer door te trekken, maar je kunt de eetkamer ook een geheel eigen uitstraling geven. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dat maakt het nu niet bepaald makkelijker. In dit artikel geven we je 3 tips voor het inrichten van je eetkamer!

1. Doe veel inspiratie op 

Als je nog niet zeker weet wat je precies wil gaan doen met je eetkamer, is het verstandig om eerst zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Zo ontdek je wat jij wel en niet mooi vindt en wordt het een stuk eenvoudiger om keuzes te maken. Je kunt op diverse manieren inspiratie opdoen, zowel online als offline. Er zijn een hoop websites die je kunt bezoeken voor wooninspiratie, maar je kunt natuurlijk ook een aantal showrooms bezoeken. Wil je graag fysiek inspiratie op gaan doen, doe dat dan op plekken waar je een hoop showrooms bij elkaar hebt, zoals Woonboulevard Poortvliet

2. Wat wordt het doel van de ruimte? 

Dit klinkt misschien als een overbodige vraag, want je gaat je eetkamer natuurlijk gebruiken om in te eten. Toch zitten er nog verschillen in hoe je de ruimte precies gebruikt. Houd je bijvoorbeeld van lang tafelen en wil je ook in de eetkamer zitten als er bezoek komt, of gebruik jij jouw eetkamer echt alleen voor het avondeten en verder niet zoveel? Hier zoek je ook jouw eetkamerstoelen op uit. Als je lang wil kunnen tafelen, is het verstandig om voor stoelen met armleuning te kiezen. Dit geeft immers meer comfort. Daarnaast wil je jouw eetkamer uiteraard extra gezellig inrichten als je van plan bent om hier te zitten met bezoek en speciale etentjes. Goed om over na te denken dus!

3. Kies voor de juiste verlichting

Naast het kiezen van een eettafel en eetkamerstoelen die bij de sfeer passen die jij neer wil zetten, is het belangrijk dat je voor de juiste soort verlichting kiest. Wil jij jouw eetkamer zo sfeervol mogelijk maken voor gezellige avonden? Dan raden we je zeker aan om voor zachtere sfeerverlichting te kiezen. Je kunt dit natuurlijk altijd combineren met functionele verlichting, bijvoorbeeld voor wanneer je de tafel wil dekken of de kamer poetsen en je wat extra licht nodig hebt. Onderschat in ieder geval niet hoe belangrijk de juiste verlichting is voor jouw eetkamer. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button