HalInterieur

Zo kun je een kleine hal mooi aankleden!

Als je maar een kleine hal hebt in huis waar je binnenkomt, is het soms lastig om deze leuk aan te kleden. Vaak komt er weinig daglicht binnen, wat het lastig maakt om leuke voorwerpen te vinden voor het aankleden. Toch zijn er een hoop manieren waarop je zelfs de kleinste halletjes gezellig en knus kunt maken. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het aankleden van de hal in je woning!

De ideale kapstok

Wat erg belangrijk is voor de sfeer van een hal, is de juiste kapstok. Een kapstok is een soort eerste indruk van een gezin. De jassen van alle gezinsleden hangen hier, misschien op bepaalde plekken of op een bepaalde volgorde. Dit zegt voor gasten al veel over de samenstelling van het gezin. Als de hal van je huis maar klein is, kun je natuurlijk niet teveel ruimte reserveren voor een kapstok. Een staande kapstok is dus al snel uit de kwestie. Wandkapstokken zijn erg populair voor kleinere hallen, aangezien je ze ophangt en je dus geen vloerruimte kwijt bent. Wandkapstokken zijn in veel verschillende soorten te vinden. Of je nu van design kapstokken houdt of van traditionele houten kapstokken, er is altijd een wandkapstok te vinden die bij jouw stijl past. 

Natuurlijk licht en verlichting

Als je maar een kleine hal hebt, is het eigenlijk het beste om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, maar er zijn wel trucjes om meer licht naar binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een voordeur met glas erin. Natuurlijk licht zorgt ervoor dat een kleine of smalle hal toch wat groter aanvoelt. Lukt het toch niet helemaal om genoeg daglicht naar binnen te laten, dan kun je het oplossen met sfeerverlichting. Spiegels helpen hier ook bij, aangezien ze het licht dat wel binnenkomt reflecteren. 

Maak gebruik van lichte kleuren

Aangezien een kleinere hal vaak wat donkerder is, is het verstandig om lichte kleuren te gebruiken voor de muren. Donkere kleuren kunnen voor een bedrukt gevoel zorgen, vooral in een kleine ruimte. Het is dus verstandig om donkere kleuren te vermijden in de hal. Door lichte en natuurlijke kleuren te gebruiken, lijkt je hal toch een beetje groter en lichter. Denk bijvoorbeeld aan een vloer in een lichte kleur in combinatie met witte wanden. Meer kleur kun je toevoegen door middel van het gebruik van accessoires. 

Houten wandbekleding

Gebruik maken van houten wandbekleding is een uitstekende optie om een vleugje warmte en textuur toe te voegen aan een kleine hal. Het gebruik van houten panelen op de muren kan de ruimte direct een gezellige en knusse uitstraling geven. Houten wandbekleding is verkrijgbaar in verschillende stijlen en houtsoorten, waardoor je de mogelijkheid hebt om de perfecte look te kiezen die past bij jouw interieur.

Je kunt ervoor kiezen om de hele hal te bekleden met houten panelen, of je kunt ervoor kiezen om een accentwand te creëren. Een accentwand met houten bekleding kan visueel interesse toevoegen aan de ruimte, zonder dat het overweldigend wordt. Daarnaast kan het de illusie van diepte en textuur creëren, waardoor de hal ruimer aanvoelt.

Een hal optisch vergroten

Als je een kleine hal hebt, zijn er manieren om deze optisch te vergroten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om voorwerpen toe te voegen die de ruimte verlengen. Bijvoorbeeld een smal vloerkleed of een spiegel aan het einde van de gang. Ook smalle kapstokken kunnen ervoor zorgen dat een ruimte groter lijkt. Daarnaast kun je een ondiepe schoenenkast in je hal zetten om opbergruimte voor je schoenen te creëren zonder dat de ruimte nog kleiner lijkt. Wil je graag voorwerpen aan de muren hangen? Kies dan voor rechthoekige lijsten, daardoor lijken de muren hoger. Een fotoplank kan ook een goede manier zijn om toch meer foto’s kwijt te kunnen op een kleine muur. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button