Vloeren

De voor- en nadelen van PVC vloeren

Ga je een nieuwe vloer leggen in je huidige woning of ben je een huis aan het bouwen? Dan moet je natuurlijk een keuze maken voor de soort vloer die je wil. PVC vloeren zijn vandaag de dag een erg populaire keuze bij mensen die een nieuwe vloer gaan leggen. Daar zijn een hoop redenen voor, PVC heeft namelijk veel voordelen. Die voordelen gaan we in dit artikel voor je op een rij zetten!

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een houtvrije vloer, gemaakt van kunststof. PVC vloeren bestaan uit meerdere lagen, wat het materiaal een hoge isolatiewaarde geeft en zorgt dat de vloeren geluiddempend werken. Dankzij de huidige technieken van het produceren van PVC vloeren zijn ze bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Je kunt dus toch de mooie en stoere uitstraling van een houten vloer in huis halen, maar dan voor een lagere prijs. 

De voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren bieden een hoop voordelen, wat ze erg geliefd maakt. Ten eerste gaat PVC erg lang mee en beschadigd het niet snel, aangezien het een sterke slijtlaag heeft. Als je een vloer wil die jarenlang mooi blijft, is PVC dus een goede keuze. Dit, samen met het feit dat het een erg geluiddempend materiaal is, maakt het ook erg geschikt voor appartementsgebouwen of studentenflats. PVC vloeren zijn daarnaast goed bestand tegen vocht en zijn makkelijk te onderhouden dankzij het gladde oppervlak. De vloeren zijn dus ook prima toe te passen in de badkamer of bijvoorbeeld een waskamer. Je hoeft dan niet bang te zijn voor schimmel of bobbels in het materiaal, zoals dat bij goedkoper laminaat soms wel voorkomt. PVC is vaak een eerste keuze als mensen iets willen dat op hout lijkt, maar tegen een lagere prijs. Daarnaast wordt er ook vaak voor PVC kliklaminaat gekozen. 

De nadelen van PVC vloeren

Er zitten ook een aantal nadelen aan PVC vloeren, maar of deze opwegen tegen de voordelen, moet je natuurlijk voor jezelf bepalen. PVC vloeren zijn duurder dan laminaat vloeren of vloeren van vinyl. Dat betekent uiteraard ook wel dat de kwaliteit hoger is, maar voor mensen met een lager budget kan dit misschien lastig zijn. Het verschil is zo’n 10 tot 20 euro per vierkante meter en laminaat is over het algemeen wat makkelijker zelf te leggen. Daarnaast is het voor PVC vloeren vereist dat er een egale basisvloer onder ligt. Oneffenheden kunnen anders doorwerken in het PVC en dat ziet er niet mooi uit. Ten slotte ontstaan er op PVC vloeren wat sneller krassen dan op laminaat, bijvoorbeeld door steentjes of de nagels van een huisdier. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button