Klussen

De voordelen van je huis verbouwen in de winter

Wil je je huis (laten) verbouwen? Maar wil je niet wachten tot de zomer? Ook het verbouwen van je huis in de winter kan een goed idee zijn. Net als verbouwen in de zomer heeft dit verschillende voordelen en nadelen. Kun je in de winter gewoon je huis verbouwen, of kun je beter wachten tot de temperaturen weer wat stijgen?

Kortere wachttijden

Zeker als je de verbouwing niet zelf doet, heeft verbouwen in de winter voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat de meeste aannemers kortere wachtrijen hebben in de winter dan in de zomer. De kans is groot dat je niet in de wachtrij komt te staan.

De zomermaanden zijn juist de topmaanden voor aannemers en bouwvakkers. Juni, juli en augustus zijn de populairste maanden om te beginnen met het verbouwen, zodat je er mooi weer bij hebt. Maar vergis je niet: de Hollandse zomer kan zomaar om het hoekje komen kijken, waardoor je alsnog met slecht weer te maken krijgt.

Ook een container huren zal eenvoudiger zijn. In de wintermaanden kan een container vaak al snel geleverd worden. Zo kun je snel aan de slag.

Meer ruimte voor onderhandeling

Je kunt in de winter je huis laten verbouwen voor lagere prijzen. Dat komt doordat het in de winter wat rustiger is bij bouwbedrijven. Dat geeft ruimte voor onderhandelingen: liever een klus voor minder geld, dan geen klus. Je budget kan dus een goede reden zijn om toch in de koude maanden je huis te laten verbouwen.

Comfortabel zitten in de zomer

Bijt je even door in de winter, dan kun je er comfortabel bij zitten in de zomer. Zeker als je bijvoorbeeld een aanbouw laat plaatsen. Dan kun je in de zomermaanden lekker met een karaf water in de avonduren in de aanbouw zitten. En natuurlijk heb je ook voordeel als je meteen een airco laat plaatsen; dan kun je in de warme zomermaanden op een koele plek zitten.

Door een bouwbak te plaatsen in de winter, kun je snel je afval afhandelen. Het personeel van het verhuurbedrijf komt de bak ophalen als deze vol is, en voert de rommel voor je af.

Verbouwen in de winter is niet ingewikkeld

Veel mensen denken dat verbouwen in de winter ingewikkelder is dan in de zomer. Toch valt dat best mee. Buitenwerkzaamheden kun je weliswaar beter uitstellen tot het voorjaar, als het mooier weer er weer aan komt, maar binnen kun je prima aan de slag. Doe bijvoorbeeld alvast het schilderwerk of ga aan de slag met tegels op de vloer in de badkamer of de keuken. Daar heb je meteen profijt van.

Gerelateerde artikelen

Back to top button