InterieurKlussen

Groene muurverf

Story Highlights
  • Groen staat voor evenwicht, rust en orde
  • Kies voor een groene muur en een houten vloer
  • Aquatinten houden het midden tussen blauw en groen

Groen is een van de belangrijkste kleuren als gekeken wordt naar de trendkleuren die horen bij de woontrends van 2021. Het is niet de kleur van het jaar, die eer is weggelegd voor de aardse kleur Brave Ground, met blauw geldt het echter als de belangrijkste kleur voor dit jaar. En dus zal er dit jaar ongetwijfeld meer groene muurverf over de toonbank gaan.  Behalve in de woonkamer kun je groen overigens ook prima toepassen in de keuken, je ziet groen dit jaar zelfs terug in de badkamer.

Evenwicht, rust en orde

De kleur groen staat voor natuur en is een kleur dier zorgt voor evenwicht, rust en orde en dat in elk interieur. Ben je op zoek naar groene muurverf, dan kun je prima denken aan de aqua tinten. Deze fraaie tinten houden een beetje het midden tussen de trendkleuren blauw en groen. Het is de kleur van de hemel. Van de zee. Ze geven rust en ze komen in een situatie met veel daglicht het best naar voren. Deze tinten kun je prima combineren met de kleuren wit en grijs. Doe je dat, dan creëer je een rustig geheel. De aqua tinten kun je eveneens prima combineren met andere pasteltinten en bijvoorbeeld koperen accessoires. Kies je voor meer strakke lijnen, dan kun je prima een industrieel effect realiseren.

Zo lijkt de ruimte kleiner

Er zijn echter meer opties als je kiest voor groene muurverf. Groene tinten hebben als groot voordeel dat ze tot hun recht komen in elke ruimte. Een ander groot voordeel is dat als je kiest voor groen op kantoor, er een activerende werking vanuit gaat. Bovendien is het een uitgelezen kleur voor op de slaapkamer, dit vanwege de rust die de kleur uitstraalt. Kijk wel uit als je kiest voor de meer donkere varianten van groen. Is een ruimte al donker en je gebruikt ook nog eens donkergroen, dan maak je een ruimte ogenschijnlijk kleiner.

Houten vloer en groene muur

De lichtere tint groen is breder toepasbaar en past in zowel de grote als de kleine ruimte. Met groen kun je verder naar hartenlust combineren. Zo is de combinatie groen en goud wellicht in eerste instantie een contrasterende combinatie, samen vormen ze echter toch een redelijke chic geheel. Wat ook mooi staat is een houten vloer met een groene muur. Op die manier versterken de muur en de vloer elkaar op de best denkbare wijze.

Gerelateerde artikelen

Back to top button