Interieur

Dit zijn de verschillen tussen een laminaat en PVC vloer

Ben je net verhuisd en ga je een vloer leggen? Of wil je wellicht een nieuwe vloer leggen in je huis? Dan heb je de keuze tussen veel verschillende materialen. Het kan daardoor lastig zijn om een goede keuze te maken. Wil jij laminaat gaan leggen? Of twijfel je nog over een PVC vloer? In dit blogbericht gaan we jou de verschillen tussen deze twee vloeren geven, zodat je een goede keuze kunt maken voor jouw nieuwe vloer.

Het verschil in materiaal en leggen

In eerste instantie lijken de vloeren redelijk veel op elkaar. Als we echter de verschillen en voordelen per vloer gaan bekijken, ga je zien dat ze toch niet hetzelfde zijn. Het begint bijvoorbeeld al bij het materiaal zelf. Een Laminaat vloer bestaat uit meerdere lagen en is daardoor stevig en dikker. PVC daarentegen is dun en soepel. Het is daardoor ook gemakkelijk te bewerken. De vloer wordt gelegd door het te lijmen. Laminaat wordt echter niet gelijmd, deze wordt juist weer zwevend gelegd.

Voordelen PVC vloer

Om de verschillen tussen de vloeren goed duidelijk te maken, bekijken we de voordelen van ieder type vloer. We beginnen met de PVC vloer. Ondanks dat de vloer erg dun is, is de kwaliteit erg goed. als de vloer gelijmd gelegd is, kun je beschadigde delen gemakkelijk vervangen. Daarnaast wordt de PVC vloer direct op de ondergrond gelijmd. Hierdoor ontstaat er geen ruimte tussen de vloer en de ondergrond, waardoor er aanzienlijk minder geluidsoverlast geproduceerd wordt. Om dezelfde reden is het plaatsen van vloerverwarming ook erg gemakkelijk. 

Voordelen Laminaat

Nu we de voordelen van PVC vloeren hebben bekeken, gaan we nu de voordelen van laminaat bekijken. Allereerst kijken we naar het onderhoud van de laminaatvloer. Omdat deze met planken gelegd wordt, is dit erg gemakkelijk. Je hoeft hiervoor alleen maar eens per 2 weken met een vochtige dweil over de vloer te gaan. Daarnaast is het leggen ook erg gemakkelijk. Omdat hij zwevend wordt geplaatst, kun je hem gemakkelijk vervangen als je een andere vloer wilt gaan leggen. Een laminaat vloer ligt dus niet blijvend in een kamer. Een laminaat vloer is daardoor erg geschikt voor een kamer die tijdelijk ingericht wordt.

Een keuze maken tussen beide

Nu we van beide materialen de voordelen hebben bekeken, kunnen we de keuze tussen beide gaan maken. Beide vloeren zijn geschikt voor veel toepassingen, maar welke vloer heb jij nu nodig? Als je de vloer wilt gaan voorzien van vloerverwarming, is de keuze voor een PVC vloer het beste. Ook als je een trap wilt gaan beleggen kun je beter voor PVC kiezen. Dit is namelijk makkelijker te bewerken en zorgt voor minder geluidsoverlast. Wil je een vloer gaan leggen voor een tijdelijke kamer? Dan is laminaat de beste keuze. Tenslotte zijn de kosten voor een laminaat vloer ook lager dan een PVC vloer. Dit is natuurlijk altijd erg belangrijk!

Gerelateerde artikelen

Back to top button