Slaapkamer

Must-haves voor een slaapkamer in industriële stijl

Ze zeggen dat je slaapkamer een heiligdom van rust en stilte moet zijn, maar dat betekent niet dat je niet met het decor mag spelen. Pas je meubels zoals je bed of nachtkastjes aan op de stijl die jij wil laten terugkomen in je slaapkamer.  Perfect om je stedelijke neurose te kalmeren, het vervallen industriële genre brengt het beste van twee werelden, de kale hoeken aan de linkerkant en aangrenzende patronen aan de rechterkant en het industrieel nachtkastje naast je bed. Dit zijn de 5 must-haves voor je slaapkamer in industriële stijl.

Ruwe oppervlakken

Blootgestelde bakstenen muren zijn misschien wel het meest waarneembare kenmerk van een industriële stijl, vooral als je denkt aan de oude fabrieks sfeer. Voor een vleugje minimalisme kies je voor witte bakstenen. Aan de andere kant kun je je muren beton maken en spelen met verschillende kleurenpaletten. 

Buizen en buisverlichting

De inrichting in industriële stijl is traditioneel afhankelijk van blootgestelde pijpen om een herkenbaar afgebakend effect te bieden. Op een kruispunt tussen kunst en functie draagt buis verlichting bij aan de rauwe, gestructureerde sfeer van de industriële stijl. 

Texturen en patronen

Als het gaat om texturen en patronen, kan de industriële stijl twee kanten op gaan. Als je de voorkeur geeft aan je lijnen schoon en gedurfd, zal de kamer neigen naar minimalisme. Combineer laag geplaatste zwarte meubels en wit beddengoed met neonreclames.

Inrichting in industriële stijl

Afgezien van kunstwerken aan de muur en fabrieksverlichting, kan de inrichting in industriële stijl een reeks metalen elementen bevatten. Gebruik in plaats van een nachtkastje een hergebruikte lente keukenkruk of gooi er gewoon een betonblok in of ga voor een industrieel nachtkastje. 

Transparante elementen

Zonder ramen om de kamer op te fleuren, heeft de industriële stijl de neiging om een schemerige sfeer te creëren die perfect is voor luie dutjes. Maar experts waarschuwen nog steeds dat een slaapkamer veel natuurlijk licht moet hebben, wat vooral belangrijk is voor vroege vogels. Hoe kleiner je kamer is§, hoe meer glas je nodig hebt. Tenzij je slaapkamer echt ruim en open is, moet je veel transparante elementen toevoegen om het gebrek aan licht te compenseren. Hier is een briljante industriële interieurontwerp hack, verwijder alle meubels en voeg glazen scheidingswanden toe om je kledingkast van je bed te scheiden. De industriële stijl biedt een schuilplaats tegen een stedelijke jungle en voegt moeiteloos chic toe aan een anders minimalistische ruimte. De sterke kracht komt van zijn eenvoud, hoewel dit genre van interieurontwerp veel verschillende texturen en patronen toestaat. Is het netjes en stijlvol dan is het een geweldige keuze voor rusteloze dromers en met het perfecte bed alsof je in een hotel slaapt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button