InterieurSlaapkamer

Top 5 beste boxspring merken

Story Highlights
  • Test van de Consumentenbond
  • Tal van aanbieders van prima bedden
  • Topper is het bed van Auping

Wat een genot is dat, een boxspring. Je ligt er extra comfortabel in en het kost je elke keer weer moeite om dit zeer comfortabele bed te verlaten. Een luxe probleem dus. Hoewel de meeste mensen ‘een boxspring’ al goed vinden, is er van één boxspring bed natuurlijk geen sprake. Er zijn talloze aanbieders. De één is wat beter dan een ander, er bestaan best grote prijsverschillen bovendien. Het is daarom best lastig een top 5 beste boxspring merken te presenteren.

Goedkope en duurdere merken boxsprings

Het is een simpel verhaal. Voor mensen met een kleinere beurs zijn de goedkoopste merken meteen ook de beste. Die merken maken het immers betaalbaar om te genieten van de voordelen van een boxspring, ook al heb je dan geen heel groot budget. Voor anderen zal de norm heel anders zijn. Die kiezen voor de merken die de meest luxueuze boxsprings kunnen bieden, bijvoorbeeld met een ingebouwde televisie. Het is en blijft dus zeer subjectief allemaal.

De test van de Consumentenbond

Wat wel een richting geeft in wat nou de beste merken kunnen zijn, is de test die de Consumentenbond regelmatig uitvoert. Boxsprings worden zeer regelmatig getest, simpelweg omdat het gewilde bedden zijn en omdat de bedden zich steeds blijven ontwikkelen. Als we kijken naar de Consumentenbond, dan rolt er een zeer verrassende top 5 uit de bus, als het gaat om merken boxsprings. In de top 5 stuit je namelijk op de Jysk Dreamzone Gold, de Detroit van Dekbeddendiscounter, de Kalmar van Leenbakker en de Espevar van Ikea. Ook de Trento Basso van Mio Dormio gooit hoge ogen. Let wel; de Consumentenbond heeft bij deze test nadrukkelijk de prijs meegewogen. Zo koop je deze boxspring al vanaf een bedrag van 650 euro.

Sterk merk: Auping

Kijken we naar de wat duurdere boxsprings en de beste merken, dan stuiten we meteen op de boxspring van Auping. En het moet gezegd, deze bedden zien er alleen al geweldig mooi uit. Auping heeft een ruime collectie en je kunt de bedden van dit merk vaak naar wens samenstellen. Je kiest dus zelf het model, het materiaal en ook de kleuren en accessoires. Andere merken die goed scoren zijn standaard Hastens, Caresse, Pullman, Tempur, Avek en ook Eastborn. Bij dergelijke merken heb je vaak ook meteen meer mogelijkheden om allerlei extra’s toe te voegen. Een van de meest populaire extra’s is ondertussen de televisie, die handig in het voetbord van het bed is ingebouwd. Met een afstandsbediening tover je de televisie tevoorschijn. Over echt genieten gesproken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button