Interieur

De voordelen van een waterbed

Waarschijnlijk heb je al wel eens van een waterbed gehoord. Het is een bed waarin geen matras zit, maar die gevuld is met water. Het lijkt gek om hier op te slapen, maar niks is minder waar. Het heeft erg veel voordelen om op La Luna waterbedden te slapen. Tegenwoordig worden waterbedden bijvoorbeeld omringd door een schuimrand. Dit wordt een softside waterbed genoemd. Het slapen wordt hierdoor nog comfortabeler en de warmte wordt beter geïsoleerd. We vertellen je graag meer over de voordelen van een waterbed in dit blogbericht!

Een betere slaaphouding in een waterbed

Het grootste voordeel van een waterbed is dat het de slaaphouding verbeterd. Dit komt doordat het water zich gaat vormen om het lichaam heen. Hierdoor heb je geen harde drukpunten die je bij een matras wel kunt voelen. Ook als je jezelf verplaatst op een waterbed, zal het water natuurlijk meebewegen. Dit geeft een perfecte ondersteuning voor de rug. Je bereikt daardoor sneller een diepe slaap in het waterbed. 

Een waterbed volledig aanpassen aan je wensen

Een ander voordeel van een waterbed is dat het in enorm veel opzichten te verstellen is. Je stelt bijvoorbeeld eenvoudig de watertemperatuur in voor een perfect slaapcomfort. Daarnaast kunnen tweepersoons waterbedden ook voorzien worden van gescheiden verwarmingselementen. Hierdoor hoef je geen ruzie te maken met je partner over de ideale temperatuur. Een ander voordeel hieraan is dat je ook een eigen stabilisatie kunt kiezen voor de gescheiden watermatrassen. 

Geen stof is een betere hygiëne

Een waterbed is niet van stof gemaakt. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van een normaal bed. Een stoffen bed zorgt namelijk voor veel bacteriën en huisstofmijt. In een watermatras vind je deze niet terug. Het slaapoppervlak is daardoor altijd schoon. Om het water in topconditie te houden, voeg je speciale conditioner toe. Hierdoor krijgen algen en bacteriën in het water geen kans om te overleven.

Een garantie op een lange levensduur

Tot slot zorgt een waterbed voor een zeer lange levensduur. Je geniet gemakkelijk 15 tot 20 jaar van een waterbed. Voor een normaal matras is deze levensduur ongeveer de helft hiervan. De keuze voor een waterbed is dus ook direct duurzaam! Natuurlijk komt er onderhoud kijken bij een bed. Voor een waterbed volstaat het om een conditioner toe te voegen aan het water. Dit doe je ongeveer 1 keer per half jaar om er voor te zorgen dat het water in topconditie blijft. Ook kun je het watermatras schoonmaken met een vinylreiniger. Dit onderhoud zorgt ervoor dat het bed in een goede staat blijft en je er zo lang mogelijk mee kunt doen. Heb jij al de keuze gemaakt voor een waterbed? Dan maak je een zeer verstandige keuze!

Gerelateerde artikelen

Back to top button