Interieur

Design kabelgoot plafond

Er zal vast veel herkenning in zitten in de ergernis die het ophangen van een lamp soms met zich mee kan brengen. Met name de positie van het aansluitpunt en de plek waar je tafel zou moeten komen te staan zijn hierbij een ergernis. Dat soort dingen komen vaak niet echt met elkaar overeen. Toch is daar tegenwoordig een oplossing voor waar je in deze blog meer over zal lezen.

Het verplaatsen van een lichtpunt

Tegenwoordig is het heel erg makkelijk om een lichtpunt te kunnen verplaatsen. Waar je voorheen moest werken met van die lelijke kabelgoten is dat nu dus niet meer nodig. Kabelgoten zijn lelijk en het oogt allemaal heel erg rommelig. Helemaal wanneer je deze aan het plafond gaat hangen.

Bij een nieuwbouwhuis zijn de lichtpunten vooraf bepaald. Wanneer je de tekeningen te zien krijgt zal je denken daar is over nagedacht. Maar na de oplevering van de woning kom je er achter dat het lichtpunt dat je boven de tafel voor ogen gehad zou hebben net niet op de plek zit waar hij zou moeten hangen. Hiervoor moet iets anders bedacht worden voor het lichtpunt.

Verlichting boven de eettafel

Voor het gemak ben je in zo een geval al heel snel geneigd om voor inbouwspots aan het plafond te kiezen. Deze kan je makkelijk richten naar de plek waar je het licht graag zou willen hebben. Het is dan praktisch opgelost, maar fraai is het natuurlijk niet. Want wees eerlijk, spotjes geven niet echt de beste sfeer voor bij een romantisch diner.

Het is meer voor de hand liggend dat je dan een hanglamp op gaat hangen. In zo een geval maak je gebruik van kabelgoten om de lamp op de juiste plek te kunnen hangen. Want het lichtpunt zat niet op de juiste plek. En losse draden langs je plafond is dan ook niet de meest mooie oplossing. 

De juiste kabelgoot

Op een dag kwam ik een ophangsysteem tegen in een blad waar de nieuwste trends werden laten zien op het gebied van verlichting. Dit is een ophangsysteem waar het je makkelijk gemaakt wordt om een lichtpunt te kunnen verplaatsen. Met dit ophangsysteem is dit mogelijk tot wel 80 centimeter. 

Buiten het gemak van het verplaatsen om is het ook nog eens mogelijk hem 360 graden te draaien.  Wanneer je je eettafel een keer zou willen draaien is het dus ook heel makkelijk om met dit ophangsysteem je lamp met de richting van de tafel mee te kunnen draaien. Dit systeem kan je in verschillende kleuren rijgen, dus er is altijd een kleur die ook bij je interieur past.

Design kabelgoot door je hele huis

Design kabelgoot door je hele huis

Het is niet alleen makkelijk en mogelijk om dit ophangsysteem in je huiskamer te gebruiken bij de eettafel, maar ook in de studeerkamer of in de slaapkamers kunnen deze heel goed van pas komen. Wanneer je een keer je bureau ergens anders neer zou willen zetten wordt het met behulp van dit ophangsysteem makkelijker om de inrichting van je studeerkamer zo in te richten dat de verlichting daar op aangepast kan worden.

Ook in je slaapkamer kunnen deze goed van pas komen. Wanneer je je bed niet midden in de kamer hebt staan kan het voorkomen dat je dan steeds met je hoofd tegen de lamp loopt omdat het lichtpunt in het midden van de kamer zit. Met dit ophangsysteem behoort dat ook tot de verleden tijd, want je kan de lamp dan gewoon boven het bed hangen precies zoals jij dat zou willen hebben.

De aanblik

Het ophangsysteem dat het je makkelijk maakt om je lichtpunten op een makkelijke manier te verplaatsen en aan te passen naar je eigen wensen heeft nog een voordeel. De aanblik van dit systeem is netjes en strakker dan wanneer je gaat werken met losse kabelgoten. Hiermee straalt het meteen een bepaalde vorm van luxe uit. 

Het wisselen van een lamp

Wanneer je er aan toe bent om je interieur te gaan veranderen en daar komt dan ook een nieuwe lamp bij, dan is het ook heel makkelijk om de lamp eraf te halen en een nieuwe lamp op te hangen zonder dat je een nieuw ophangsysteem moet halen en die ook weer zou moeten vervangen. Zo wordt het wisselen van een hanglamp ook makkelijker dan dat het ooit geweest is. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button