InterieurWoonkamer

Woonkamertrends van 2021

Heb je zin om je woonkamer weer eens een hele nieuwe look te geven? Dan willen we je graag inspireren met de woonkamertrends van 2021. Het leuke aan deze trends is dat je niet direct veel geld uit hoeft te geven aan een hele nieuwe inrichting. Met een kleine investering kan je al grote veranderingen aanbrengen in de sfeer van je kamer. Ben je nieuwsgierig naar de woontrends? We vertellen je meer over de drie belangrijkste trends van dit moment. Wedden dat ook jij geïnspireerd raakt om je woonkamer aan te pakken?

Industriële woonstijl blijft populair

De trend van dit moment is een industriële woonstijl. Je kunt dit makkelijk bereiken met robuuste materialen zoals hout en (nep)leer. Houten meubels met een accent van zwart metaal doen het ook heel goed in deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan mooie industriele kasten of een robuuste tafel als center piece in de kamer. Je bereikt een industriële woonstijl ook door de muren in een natuurlijke tint te verven of een door te kiezen voor een houten vloer. Het is maar net wat jouw budget mogelijk maakt.

Strak wordt gecombineerd met rond en zacht

Ben je bang dat een industriële woonstijl koud en kil overkomt? Je kunt dit makkelijk voorkomen door strakke lijnen af te wisselen met ronde vormen. Kies er bijvoorbeeld voor om ronde kunst aan de muur te hangen in plaats van de standaard rechthoekige lijsten. Je kunt ook kiezen voor ronde meubels, met name ronde en ovale tafels kunnen het heel goed doen in een industriële woonstijl. Heb je minder te besteden? Denk dan eens aan het aanbrengen van kleurvlakken op de muur. Door te werken met kleurvlakken maak je de ruimte speelser en warmer zonder dat je de industriële sfeer in de ruimte verliest.

Hout en andere natuurlijke materialen

Een andere manier om meer warmte in huis te brengen is met behulp van natuurlijke materialen zoals bamboe en riet. Houten accessoires aan de wand, op tafel en in de vensterbank dragen direct bij aan een warme sfeer. Droogbloemen zijn in 2021 nog steeds heel erg trendy om je industriële huis mee te decoreren. Breng je liever wat meer leven in huis? Wees dan niet bang om je woonkamer te vullen met groen. Vergeet ook niet een bloempot of een plantenmand aan te schaffen met een natuurlijke basis. Heb je geen groene vingers? Dan zijn droogbloemen en luxe kunstplanten een goed alternatief voor meer natuurlijke kleuren in huis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button