InterieurWoontrends

4 manieren om bamboe te gebruiken in je interieur

Wist je dat bamboe een van de sterkste materialen is ter wereld, en gebruik ervan ontbossing helpt tegen te gaan? Elementen van bamboe komen steeds meer voor bij het decoreren van woningen. Bamboe wordt gekozen omdat het een duurzaam en milieuvriendelijke materiaal is dat geschikt is voor een breed scala aan architectonische ontwerpen. Wanneer je met bamboe aan de slag gaat, dan heb je een keuze uit verschillende vormen, van kleine takken tot grote en sterke stokken. Tevens kan je bamboe kopen als houten planken. Bamboe is een hardhout dat goed bewerkbaar is en het een perfect materiaal maakt voor uiteenlopende projecten. In dit artikel nemen we er enkele ideeën met je door! 

Bouw een terras van bamboe

Omdat bamboe een sterk materiaal is dat geen problemen heeft met uiteenlopende weersomstandigheden, is het een uitstekende optie voor het bouwen van een terras. Bovendien heeft bamboehout een kalmerend en gezellig effect, wat het ideaal maakt om een ontspannende ruimte te creëren. 

Scheidingswanden of muurdecoraties van bamboe 

Scheidingswanden or muurdecoraties gemaakt van bamboe zorgen voor een authentieke, natuurlijke 

en warme uitstraling in huis. Wanneer je een stijlvolle look in je slaapkamer wilt creëren, dan zou je

bijvoorbeeld het hoofdeinde van het bed kunnen bedekken met een bamboewand. Dit zorgt voor een 

kalmerend en exotische tint in een kamer waarvan je wilt genieten! Bamboestokken zijn ook uitermate geschikt als scheidingswanden. Mocht je een open kamerinrichting hebben en meer scheiding aan willen brengen, dan kan bamboe een effectieve barrière creëren tussen gebieden. 

Bamboe als raambekleding 

Wanneer je bamboe jaloezieen in huis neemt, dan zorg je ervoor dat je een enorm duurzaam materiaal in huis neemt voor de raambekleding. Niet alleen omdat bamboe een exotische en milieuvriendelijke plant is, maar ook omdat het een zeer sterk materiaal is dat weinig problemen heeft met de elementen. Hierdoor is bamboe bestand tegen binnenkomend zonlicht en zullen UV-stralen niet zo snel de kleur van het materiaal doen vervagen. Bovendien zorgt bamboehout ervoor dat de isolatiewaarde van het huis omhoog gaat. Dit komt doordat het bijdraagt aan het behouden van warmte in de winter en het koel houden van de ruimte in de zomer! 

Bamboe meubilair 

Als je kiest voor meubilair dat gemaakt is van bamboe, dan kies je voor een duurzame manier om het huis in te richten. Dit veelzijdige materiaal is in te zetten voor onder meer bedden, banken, boekenkasten, tafels en stoelen. Bamboe geeft je talloze keuzes in stijlen en kleuren, zodat je volledig in staat bent om bamboe meubels te combineren met een klassiek, rustiek of modern interieur. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button