HaardenTuin

Beste 5 tuinhaarden van 2022

Een tuinhaard is zeker de overweging waard als je meer sfeer in de tuin wilt creëren, maar een tuinhaard kan ook verschillende functies hebben waar je gebruik van kunt maken. De keuze die je maakt is dan ook afhankelijk van waarvoor je de tuinhaard wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld alleen de tuinhaard om meer sfeer te creëren of wil je er ook warmte van hebben, zodat je ook langer in de tuin kunt blijven zitten? Of wil je er ook mee kunnen barbecueën? Daarnaast moet je ook nadenken over waar je de tuinhaard wilt gaan plaatsen en of je ‘m wilt vastzetten of dat je voor een mobiele variant kiest, Of ga je de tuinhaard in een serre, in de vrije lucht of onder een overkapping plaatsen?

Je hebt ook volop keuze als je op zoek gaat naar een tuinhaard en dan kunnen wij het ons heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een beetje om weg te helpen hebben wij de beste 5 tuinhaarden van 2022 voor je op een rijtje gezet.

Sunwood Marino; Mobiele tuinhaard voor meer sfeer en gezelligheid

De Sunwood Marino is een mooie en vooral compacte tuinhaard waarmee je heel eenvoudig meer sfeer en gezelligheid in de tuin kunt creëren. Bijvoorbeeld in de loungehoek die je hebt gemaakt. Door de wieltjes onder de haard is die eenvoudig te verplaatsen en je hoeft ook geen rekening houden met het vuuraanzicht. Je kunt namelijk de gesloten verbrandingskamer vanuit alle kanten zien. Het is wel een haard die op gas werkt en de gasfles kun je heel eenvoudig in het compartiment onderin de haard plaatsen. Een voordeel van het model is dat je deze ook in verschillende kleuren kunt aanschaffen. Een nadeel is dat je er weinig aan hebt als je op zoek bent naar warmte.

Charlton en Jenrick GO Eco Adventurer 5; Een tuinhaard die op een buitenkeukentje lijkt

De Charlton en Jenrick GO Eco Adventurer 5 is evenals de Sunwood Marino een compacte en eenvoudig te verplaatsen tuinhaard die net even iets meer functies heeft. Natuurlijk kun je ‘m gebruiken om extra sfeer te creëren, maar je kunt er ook heel eenvoudig een pan op kwijt. Zo kun je een pan met eten makkelijk warm houden. Dan heb je wel de warmhoudplaat nodig, maar die wordt meegeleverd. Je zou eventueel ook voor een spatschild, hitte werend schild of een veiligheidsrailing kiezen. Zo kun je de kachel helemaal naar jouw eigen smaak inrichten. Een ander voordeel van deze haard is dat je echt het gevoel hebt dat je een klein buitenkeukentje hebt.

Morso Forno; Buitenhaard en -keuken in 1

De Morso Forno heeft een uniek design. De tuinhaard heeft dan ook een ovale vorm en kan heel goed als pizza oven worden gebruikt. Maar ook als sfeervolle tuinhaard slaagt die met vlag en wimpel. Tijdens de aanschaf heb je voldoende opties om de haard naar eigen smaak smaken te stellen en zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een deur waarmee je de verbrandingskamer volledig kunt afsluiten. Maar ook een bijpassende en verrijdbare tafel of een grill behoren tot de opties waaruit je kunt kiezen. De Morso Forno werkt evenals de Charlton en Jenrick GO Eco Adventurer 5 op hout en je hebt dus geen gasflessen nodig om de haard te laten werken. Wat wel als een voordeel kan worden gezien.

Reny Quaruba XL; Veelzijdige tuinhaard

De Reny Quaruba XL is een populair model en dat is logisch, want de tuinhaard is veelzijdig. Het zorgt voor meer sfeer en gezelligheid, maar ook op wat frissere avonden biedt de tuinhaard uitkomst. Je kunt met deze haard ook prima langer buiten zitten. Er komt immers voldoende warmte af. Je hebt aan alle kanten zicht op het vuur en de verbrandingskamer is volledig afgesloten. Daardoor kan het hout – wat de haard als brandstof gebruikt – rustig en geleiden branden. Een ander groot pluspunt van deze tuinhaard is dat die makkelijk te verplaatsen is.

Beste 5 tuinhaarden van 2022

Happy Cocooning Bowl

De Happy Cocooning Bowl is een schattige tuinhaard die zeker voor meer gezelligheid zorgt. De haard is compact, makkelijk te verplaatsen en gebruikt hout als brandstof. De naam heeft die te danken aan het feit dat het model van de tuinhaard op die van een schaal lijkt. Je kunt deze haard dus prima op een tafel of op de grond plaatsen. Wanneer je ‘m op een tafel zet heb je natuurlijk wel veel beter zich op het heerlijk knetterende hout, het mooie vuur en natuurlijk de warmte die er vanaf komt. Heb je liever een tuinhaard die op gas werkt? Dan kun je de Happy Cocooning Bowl laten ombouwen tot een model die op aardgas werkt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button