Accessoires

Kluis in huis? Dit is belangrijke informatie om rekening mee te houden!

Zit je eraan te denken om een kluis in huis te halen? Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Het is dé manier om je dierbare spullen veilig te bewaren in je woning. Al is het wel belangrijk om rekening te houden met bepaalde aandachtspunten. Je kunt namelijk maar beter niet de eerste de beste kluis plaatsen, zonder er verder bij na te denken. Dit zijn onze tips!

Type kluis

Denk allereerst na over het type kluis dat je nodig hebt. Kluizen kunnen namelijk verschillende doelen dienen en bescherming bieden voor verschillende omstandigheden. Brandwerende kluizen zijn een veel gekozen optie, om bescherming te bieden bij branduitbraak. Je kunt ook een kluis nemen om bescherming te bieden bij inbraak. Uiteraard hoop je beide situaties niet mee te maken, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Bepaal verder wat je in de kluis wilt stoppen. In een algemene kluis kun je een verzameling aan spullen kwijt, zoals sieraden en contant geld. Wil je veel papieren bewaren? Gebruik hiervoor een documentenkluis. Ook een speciale datakluis is een optie. En stop je sleutels in een sleutelkluis.

Gecertificeerde kluis

De kwaliteit van kluizen kan sterk uiteenlopen. Lang niet elke kluis biedt de bescherming waar je naar op zoek bent. En dan heeft het eigenlijk maar weinig zin om je spullen erin te bewaren – jammer, maar waar. Waar je om die reden op moet letten als je een kluis kiest? Ga altijd voor gecertificeerde kluizen. Met de juiste Europese certificering kun je namelijk pas echt vertrouwen op de kast. Zo is een goede brandkast echt ontworpen op een manier om je spullen voor een bepaald aantal minuten veilig te stellen. Er zijn verschillende certificaten en aanduidingen op te letten: neem dit mee in de zoektocht naar jouw ideale kluis.

Standplaats kluis

Waar ga je de kluis plaatsen in huis? Ook dit is iets om over na te denken. Misschien heb je er wel een uitgelezen plek voor in je woning, zoals achter een schilderij. Maar let wel: inbrekers weten inmiddels heel goed dat kluizen op zo’n plek te vinden zijn. Om de kans op vindbaarheid te verkleinen, kun je de kluis bijvoorbeeld in een kast stoppen. Denk aan de kledingkast in de slaapkamer, waar je er kleding voor hangt. Houd bij het kiezen van de standplaats ook in gedachten dat je er snel bij moet kunnen komen. Als je de kluis te goed verstopt, is de kans namelijk ook kleiner dat je nog de moeite neemt om je dierbare spullen er steeds in te stoppen…

Kluis verankeren

De laatste tip die we je willen meegeven: veranker de kluis in huis! Dit kun je zelf doen of laten doen, om er zeker van te zijn dat het op de juiste manier is gedaan. Een verankerde kluis is niet of nauwelijks van de plek te krijgen: dat wil je hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button