Woontrends

Raamfolie op je ramen? Ontdek de 8 voordelen hier

Al jarenlang is raamfolie één van de veel gebruikte mogelijkheden voor raamdecoratie. Het raamfolie wordt niet alleen gebruikt bij huizen, maar ook bij bedrijven, kantoren, openbare gebouw enzovoort. Overal om je heen tref je ergens raamfolie aan. Als je iedere dag goed om je heen kijkt als je naar je werk gaat, dan kom jij gegarandeerd raamfolie tegen. Wellicht maken jullie er thuis of op je werk ook al wel gebruik van. Je vraagt je vast af waarom het raamfolie zo populair is. Wij nemen jou graag mee in de acht voordelen van raamfolie. Wie weet zorg jij binnenkort voor nog meer raamfolie in jouw straat! 

1. Gemakkelijk aan te brengen

Er zijn verschillende raamdecoraties mogelijk. Naast folie wordt er ook veel gekozen voor gordijnen. De gordijnen worden opgehangen door middel van een aantal rails. Het ophangen van de rails moet gebeuren met nauwkeurigheid. Het aanbrengen van het raamfolie gaat daarentegen een stuk makkelijkere. De raamfolie plak je gemakkelijk op de ramen, zonder daarbij veel dingen te hoeven gebruiken. Vaak is enkel een vochtig doekje voldoende om de raamfolie op de ramen te plakken. Natuurlijk is precisie een belangrijk aspect; je wilt namelijk geen scheef stukje folie op je raam hebben zitten. 

2. Verminderd de inkijk 

Het raamfolie is ideaal als jij de kijk in jouw woning wilt verminderen. De privacy kan worden verhoogd door middel van het raamfolie. Als jij in een drukke straat woont, dan wordt er de hele dag door naar binnen gekeken. We kunnen ons allemaal voorstellen dat privacy voor een bewoner erg belangrijk is. Het raamfolie is de perfecte oplossing om de inkijk in jouw woning te verminderen. Indien mensen in jouw woning willen kijken, moeten ze opvallend bukken. Dit zorgt voor veel aandacht, waardoor iedereen zonder te loeren langs jouw huis heen zal lopen. Verhoog de privacy in jouw huis en ga raamfolie kopen.

3. Houd je huis schoon

Schoonmaken van het huis is enorm belangrijk voor de hygiëne. Het raamfolie is gemakkelijk schoon te maken. Het raamfolie blijft aan het raam plakken door de statische functie. Ondanks dat de ramen worden schoongemaakt, blijft het raamfolie de statische werking houden. Het schoonmaken van het raamfolie is dus geen enkel probleem. Sterker nog het raamfolie is makkelijkere schoon te maken dan de overige delen van het raam. Op het raamfolie blijven namelijk nooit geen strepen achter. Overige raamdecoratie, zoals gordijnen moeten met enige regelmaat gewassen of gestoomd worden. Het raamfolie maak je gemakkelijk tegelijk schoon met de rest van de ramen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button