Tuin

Zwembad opzetten in de tuin? Waar let je op?

Op een mooie, zomerse dag wil je natuurlijk even goed kunnen afkoelen. Je kunt er voor kiezen om een watergevecht te doen, maar het is natuurlijk nog leuker om een zwembad op te zetten in de tuin. Er zijn enorm veel verschillende soorten zwembaden verkrijgbaar bij Dezomerspecialist.nl die je kunt opzetten, maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Wanneer je namelijk het zwembad niet goed opzet, kan hij gaan lekken of zelfs kapot gaan. In dit blog artikel willen we je daarom graag vertellen waar je op moet letten bij het opzetten van een zwembad in de tuin.

De goede omgeving voor een zwembad

Een van de eerste zaken die je moet regelen voor het opzetten van een zwembad, is de omgeving. Wanneer je een zwembad op wilt zetten, moet er voldoende ruimte aanwezig zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond evenredig is, Als dit niet het geval is, kan het water scheef gaan staan. Hierdoor wordt de druk niet goed verdeeld, waardoor het zwembad het zwaar te verduren krijgt. Daarnaast is het belangrijk dat je scherpe voorwerpen weghaalt van de grond. Als er bijvoorbeeld veel takken en dennenappels op de grond liggen, kunnen dit een klein gaatje in de ondergrond maken. Daarnaast is het natuurlijk niet fijn om op te lopen als je in het zwembad staat!

Het zwembad opzetten

Als je de omgeving vrij hebt gemaakt, kun je het zwembad op gaan zetten. Zorg ervoor dat je een afdekzeil onder het zwembad neerzet, zodat je beschadigingen aan het zwembad kunt tegengaan. Vervolgens kun je het zwembad opzetten en ga je hem vullen met water. Het is verstandig om hem direct met verwarmt water te vullen, zodat het direct aangenaam wordt om in het zwembad te zwemmen. Vervolgens zal het water door de zon worden opgewarmd, maar dit is in eerste instantie nog niet zo. Je kunt er voor kiezen om de tuinslang te gebruiken om het zwembad te vullen. Vervolgens kun je met emmers warm water het water op een goede temperatuur krijgen. 

Hoe zorg je ervoor dat het water lang goed blijft?

Als je een zwembadje een langere tijd wilt laten staan, kunnen er problemen optreden.  Het water kan namelijk groen uitslaan. Door een klein beetje chloor toe te voegen aan het water, kun je dit voorkomen. Daarnaast kun je ook een pomp toevoegen aan het zwembad. Deze zal het water laten circuleren, zodat het minder snel groen uit zal slaan. Tot slot kun je altijd een visnet gebruiken om grote stukken vuil uit het water te halen. Zo weet je zeker dat het water schoon blijft!

Gerelateerde artikelen

Back to top button