Tuin

De tuin inrichten voor jonge kinderen: wat voeg je toe?

De inrichting van de tuin kan enorm uiteenlopen. Van een mooi, stenen terras tot een grasveld met een voetbal goal. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Als je jonge kinderen hebt, is het wenselijk om een speelmogelijkheid voor de kinderen te maken in de tuin. Dit kun je op verschillende manieren bewerkstelligen. In dit blogbericht willen we je verschillende mogelijkheden bieden om je tuin in te richten voor jonge kinderen.

Een trampoline in de tuin zetten

Een van de leukste en meest gebruikte speeltoestellen voor een kind in de achtertuin is een trampoline. Je hebt met een trampoline een speeltoestel voor veel verschillende leeftijden. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende trampolines. Kies je bijvoorbeeld voor een rechthoekige trampoline of juist een ronde? Deze keuze wordt veelal gemaakt op basis van de ruimte in de tuin. In een kleinere tuin kan een rechthoekige trampoline vaak beter passen. In een grote tuin ga je vaker een ronde trampoline zien. Tot slot heb je ook de mogelijkheid om de trampoline in de grond te graven. Dit zorgt ervoor dat de kinderen niet van de trampoline af kunnen vallen, waardoor het veel veiliger wordt om er op te spelen. 

Speeltoestellen toevoegen aan je tuin

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een groot speeltoestel in je tuin. Dit is bijvoorbeeld een grote hut met glijbaan of een schommel. Het voordeel hiervan is dat je kind gemakkelijk met vriendjes de tuin kan gaan ontdekken. Het nadeel is wel dat je een grote tuin nodig hebt om het speeltoestel goed te kunnen passen. Uiteraard zijn er enorm veel toepassingen die je kunt doen aan het speeltoestel. Er zijn dan ook verschillende vormen en maten waaruit je kunt kiezen. Het leuke is dat je samen met je kind de beslissing kunt maken. Is je kind een echte avonturier? Dan kun je er goed aan doen om een speeltoestel met een klimwand te nemen. Is je kind een rustiger type? Dan is een schommel wellicht perfect! De keuze hoef je natuurlijk niet zelf te verzinnen!

Een groot grasveld voor veel mogelijkheden

Wil je veel mogelijkheden houden voor je tuin? Dan is een grasveld perfect! Doordat je kies voor een grasveld, kun je in de zomer erg leuk verschillende speelgoeden op het grasveld leggen. Koop bijvoorbeeld voetbaldoeltjes om een potje te voetballen, of kies haal tennisrackets om een potje te tennissen. Daarnaast kun je natuurlijk ook een zwembadje opzetten of andere leuke objecten toevoegen. Een grasveld vraagt veel creativiteit van zowel jij als ouder als van het kind. Dit kan het lastig maken maar tegelijkertijd ook erg leuk. Zo is namelijk iedere dag anders en je kunt natuurlijk altijd nog iets toevoegen, zoals bijvoorbeeld een trampoline!

Gerelateerde artikelen

Back to top button