Tuin

Echt gras of kunstgras? Dit zijn de voor- en nadelen!

Story Highlights
  • Lijst met voordelen groter dan de nadelen
  • Kunstgras wordt beter en beter
  • Geen geur van vers gemaaid gras meer

Tja, wat doe je? Kies je voor nog een jaar echt gras of acht je de tijd rijp voor kunstgras? Het moet gezegd, de voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras zijn groter geworden. Het wordt aantrekkelijker om voor kunstgras te kiezen. We zetten hier de voor- en nadelen van kunstgras nog maar eens op een rij.

Lijst met voordelen wint het van de nadelen

De lijst met voordelen is overigens nogal groter dan de nadelen, maar dit terzijde. Kies je voor kunstgras, dan ben je verlost van grasmaaien en randjes knippen. De grasmaaier kan op Marktplaats. Sproeien? Totaal onnodig als je kunstgras hebt. Dus ook de tuinslang kun je opbergen. Ook zaken als bemesten en verticuteren zijn met kunstgras niet aan de orde. Je hoeft met kunstgras ook de zon en de werking die het op je gras kan hebben in de gaten te houden. Van verbrand gras en bruin gras zal met kunstgras geen sprake meer zijn. Met een kunstgras gazon heb je gedurende heel het jaar door een groen gazon. Daarbij kun je tegenwoordig kiezen. Wil je er wat andere sprietjes door en her en der een kunstbloemetje? Dan is dat geen probleem. Kunstgras is er tegenwoordig zelfs in heel veel verschillende kleuren.

Lange levensduur en altijd een groen gazon

Het moderne kunstgras kan heel wat regenwater aan en voor kinderen is het ook al een heerlijkheid. Een val op echt gras komt veel harder aan dan een val op kunstgras. Niet voor niets ligt er doorgaans kunstgras onder de speeltoestellen en geen echt gras. Dat zegt toch wel iets. Kunstgras kopen betekent een product kopen met een lange levensduur en de allergie die je hebt voor gras is met kunstgras ook meteen verdwenen. Al met al heb je met kunstgras ook beduidend minder onderhoudskosten.

Mensen missen de geur van gras

Kunstgras wordt beter en beter en de betere soorten zijn amper nog van echt gras te onderscheiden. Nadelen? Dan moet je goed zoeken. Ja, kunstgras is behoorlijk duurder in aanschaf afgezet tegen de kostprijs van gewoon gras. Verder wordt het feit dat je kunstgras op den duur plat loopt nog wel eens als nadeel genoemd, al is dat bij de nieuwste kunstgrasmatten al veel minder snel het geval. Tenslotte heb je nog een groep mensen die het gemis aan de geur van vers gemaaid gras als een nadeel benoemen. Maar of dat nou een serieus te nemen nadeel is…

Gerelateerde artikelen

Back to top button