Interieur

De tegeltrends van 2022

Ben je op zoek naar nieuwe tegels? Dan zul je vast overladen worden met het aanbod. Erg leuk om te kiezen, maar ook lastig, want met tegels bepaal je de sfeer van de ruimte. Welke vloertegel combineert bijvoorbeeld leuk met welke wandtegel? Kies je voor een tijdloze tegel of ga je vol mee met de trends? En welk formaat past eigenlijk het beste in de ruimte die je wilt betegelen? Dat zijn nogal wat vragen. Daarom is het tijd voor wat inspiratie. In dit artikel lichten we de tegeltrends van 2022 voor je uit!

Trend 1: Gekleurde tegels in visgraatverband

Deze tegeltrend zie je opeens veel terugkomen, zeker in de badkamers. De langwerpige tegels worden in een visgraatverband gelegd en geven de ruimte daarom een speelse uitstraling. Tegenwoordig wordt er gekozen voor groene, blauwe of roze tegels. Je kunt ook kiezen voor tegels met een tijdloze kleur, zoals wit, zwart of betonlook.

Trend 2: Betonlook tegels voor een industriële stijl

Ben je fan van de industriële stijl? Dan is dit jouw tegel! Deze tegelsoort is razend populair. De stijl kenmerkt zich door robuuste en stoere materialen, waarin beton natuurlijk niet echt mag ontbreken. Daarnaast geeft het sfeer aan de ruimte en een natuurlijke uitstraling. Binnen deze type tegels heb je ook veel afmetingen. Zo kun je kiezen voor grotere tegels voor een rustige sfeer en toch die industriële look behouden.

Trend 3: Marmeren tegels voor luxe

Marmeren tegels geven iedere ruimte een chique uitstraling, alsof je in een luxe hotel bent. De aderstructuur is kenmerkend voor deze tegel en varieert ook op iedere tegel. Je kunt kiezen tussen milde een duidelijke marmerstructuren: het is maar net hoe erg je wilt uitpakken in je badkamer. 

Trend 4: Retro uitstraling met terrazzo tegels

Ben je een retro-lover? Dan zijn terrazzo tegels jouw perfecte keuze. Ze zijn gemaakt van kleine kleurrijke stukjes marmer, kwarts of graniet en vinden hun oorsprong in Italië. Ze zijn bekend uit de jaren ‘60 huizen, maar ook perfect voor een nostalgische sfeer in een nieuwbouwhuis.

Trend 5: Metallic tegels

Metallic tegels? Ja! Dit zijn de blikvangers in jouw ruimte en perfect voor je als je van glans houdt. Denk aan kleuren als goud, zilver of koper. Deze tegels geven een warme uitstraling aan jouw ruimte.

Gerelateerde artikelen

Back to top button