Tuin

6 tips voor het gebruik van een parasol

Ben je zojuist verhuisd, en ga je de tuin aanpakken? De tuin kan een zeer goede plek zijn om tot rust te komen van de zware werkweek. Een terras in de tuin is voor veel mensen daarom ook een belangrijke plek. Het is om die reden belangrijk om er ook echt een leuke plek van te maken. Zo begin je altijd met het plaatsen van tuinmeubelen. Dit is echter nog niet genoeg. Een parasol kan het terras voorzien van extra schaduw en zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van de buitenlucht. Uiteraard is het belangrijk dat de parasol genoeg van je terras kan voorzien van schaduw. Een parasol 4 meter bij Van der Garde tuinmeubelen is daarvoor de perfecte oplossing. Wij geven je graag 6 tips voor het gebruik van een parasol in je tuin.

Welke tuinmeubelen heb je op het terras staan?

Op het moment dat je een parasol gaat aanschaffen, kijk je eerst goed naar je huidige tuinmeubelen. Het is namelijk van belang dat de parasol past bij de tuinmeubelen die je hebt staan. Zo dient de parasol bijvoorbeeld genoeg schaduw te maken om iedereen te kunnen bedienen. Ook is het natuurlijk van belang dat de meubels en de parasol ook bij elkaar passen. Als je bijvoorbeeld leuke houtlook tuinmeubelen hebt, wil je ook een parasol in die kleuren. Heb je nog geen idee over de tuinmeubelen? Dan kun je bij Van der Garde tuinmeubelen ook de tuinmeubelen en de parasol tegelijk kopen. Hierdoor weet je zeker dat ze goed bij elkaar passen!

De juiste afmetingen van de parasol

Zoals al een klein beetje vermeld, is het belangrijk dat de parasol de juiste afmetingen heeft. Als hij namelijk te klein is, kun je niet het hele terras voorzien van schaduw. Daarnaast moet hij natuurlijk ook niet te groot zijn, omdat je wellicht nog een klein plekje met zonlicht over wilt houden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een parasol van 4 meter. Deze is voor veel terrassen een zeer grote en daardoor goede oplossing.

Een stevige voet 

Bij een parasol hoort ook een stevige voet. In veel gevallen wordt deze voet geleverd in verschillende materialen. Zo kan het zijn dat je een plastic voet kiest waar je zelf zand of water in moet stoppen. Het voordeel hiervan is dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Als je bijvoorbeeld het water eruit laat lopen, kun je de parasol gemakkelijk oppakken en verplaatsen. Zeker als de zon begint te verplaatsen, is het handig om de parasol op de juiste plek te kunnen zetten.

Parasol doek met zonwering

Een parasol komt altijd met een doek. De keuze voor het doek is erg belangrijk. Hij moet namelijk stevig genoeg zijn om ook tegen regen te kunnen. Daarnaast kun je kiezen voor een doek dat UV straling tegenhoudt. Dit zorgt ervoor dat je minder snel gaat verbranden als je onder de parasol zit.

Genoeg ruimte creëren in de tuin

Let er vervolgens op dat je genoeg ruimte in de tuin over laat voor de parasol. Ondanks dat een parasol een dunne stok heeft, kan hij veel ruimte in beslag nemen. Je moet hem immers goed kunnen plaatsen, zodat je genoeg in de schaduw zit. Daarnaast is het van belang dat je hem gemakkelijk open en dicht kunt klappen. Zorg er altijd voor dat er niks in de weg staat als je de parasol in gaat klappen. Wanneer dit wel het geval is, kan het doek vast komen te zitten of zelfs stuk gaan.

Leuke combinaties maken!

Een parasol is een extra toevoeging aan je terras. Om deze reden is het van belang dat je leuke combinaties maakt, zodat hij ook echt bij het terras past. Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubelen van dezelfde kleur of ga juist voor een andere, opvallende kleur. Ook kun je de parasol leuk matchen met andere accessoires, zoals bijvoorbeeld de kussens. Wil je de tuin verbinden met je interieur binnen? Dit kan ook een erg leuk effect hebben! Zorg er in dit geval voor dat je de parasol met de kleuren in je interieur combineert. Dit kunnen standaard kleuren zijn, maar het kan ook in de materiaalkeuze of de opstelling staan. Tot slot kun je ook kiezen voor lampen die voor binnen en buiten geschikt zijn, om zo het hele terras te verbinden met je interieur!

Gerelateerde artikelen

Back to top button