Tuin

Zwembad in de tuin: Opblaas- versus opzetzwembad

Met een zwembad in de tuin doe je niet alleen je kinderen een groot plezier, voor jezelf is het ook hartstikke leuk. Na een warme werkdag ben je in een paar minuten al je sores vergeten en wat te denken van een afzakkertje ‘in the pool’ met partner of vrienden? Leg er een paar drijflampjes in en hang eventueel zo’n speciaal zwembadtafeltje aan de rand en je hebt het in een handomdraai gezellig.

Niet elke tuin en ook vaak een budget niet, hebben ruimte voor een vast zwembad. Maar, misschien is dat ook helemaal niet wat je wil. De oplossing is een opblaas- of opzetzwembad. Het opzetten van zo’n zwembad gaat heel eenvoudig en ’s winters kun je het makkelijk opbergen. Ook het onderhoud is een fluitje van een cent. Wanneer je eenmaal zover bent dat je tot een zwembad kopen overgaat, willen we je aanraden er meteen een grondzeil en schoonmaakset bij te nemen. Heb je meteen alles bij de hand.

Opblaas- en opzetzwembad: de verschillen

Bij een tuinzwembad kom je voor de keuze: ga ik voor een opblaasbad, of zal ik een opzetzwembad kopen. Hieronder geven we je de verschillen opblaas- versus opzetzwembad.

1. Opblaasbaden zijn leuk voor kinderen om in te spelen. Als volwassene zit je lekkerder in een opzetbad.

2. Budgettair gezien, zijn opblaasbaden voordeliger. Een opzetbad daarentegen heeft een aanmerkelijk langere levensduur.

3. Een opblaasbad neemt qua opbergruimte minder plaats in. Bij een opzetbad hoort immers ook nog een frame.

4. Een opblaasbad lijkt makkelijker op te zetten, even oppompen en klaar. Vergeet niet dat een opzetbad maatwerk is, waarvan onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Eenmaal het kunstje door, maakt het in de praktijk weinig uit.

5. Een van de grootste voordelen van een opzetbad is de mogelijkheid er een beschermkap op te plaatsen. Niet alleen blijft het water veel langer schoon, door de kap is het ook sneller opgewarmd. Je kunt onder de kap gewoon zwemmen. Je kunt hem halfopen zetten, als soort van windscherm en in sommigen zitten zelfs vensters. Je bevestigt hem eenvoudig met elastibanden aan de bovenrand van het zwembadframe.

Met een tuinzwembad bespaar je aanmerkelijk op terugkomende kosten aan het gemeentebad of ander aquapark. Daarnaast kun je een opzetzwembad zien als een decoratieve én functionele aanvulling op je tuin. Last but not least houdt het de kinderen lekker dicht bij huis, waardoor er altijd leven in de brouwerij is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button