Tuin

Je tuin afmaken met een zwembad, hier moet je op letten

Opzetzwembaden zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. In bijna ieder achtertuin vind je in de zomer wel een opzetzwembad. Alhoewel, niet alleen in de zomer. Dankzij de verschillende mogelijkheden om het water te verwarmen, zie je ook steeds vaker het hele jaar rond een opzet zwembad in de tuin. Een zwembad in je tuin geeft je een extra luxueus gevoel, maar houdt wel rekening met de extra tijd, kosten en werk die je eraan kwijt bent. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Een zwembad is een echte verrijking van je tuin en wij helpen je graag hierbij. Want waar moet je nu eigenlijk op letten als je een zwembad in je tuin wilt hebben?

Waar moet je op letten als je een opzetzwembad gaat kopen?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de plaats van het zwembad. Een zwembad kopen gaat samen met meten, meten en nog eens meten. Het is belangrijk dat je een vlakke en ruime ondergrond hebt. Meet dus goed hoeveel beschikbare ruimte je hebt. Je zwembad heeft voldoende vrije ruimte nodig om te kunnen uitzetten en om beschadigingen tegen te gaan. Bekijk ook de hoeveelheid zonuren op een dag en de nabijheid van planten en bomen. Deze kunnen het bad beschadigen en het water vervuilen. Het zwembad hoort een aanvulling te zijn en geen opvulling. Een passend formaat ten opzichte van de tuin is hierbij van belang. Een groot bad is heel fijn, maar kost ook veel geld en tijd om het schoon te houden en te vullen. 

De vorm en kleur van het bad

Nogmaals; een opzet zwembad is een aanvulling, geen opvulling. Het moet dan ook goed in je tuin passen als je hier jaarrond van wilt genieten. Heb je een strakke tuin, dan is een vierkant of rechthoekig bad wellicht de beste optie voor jou. Of wellicht vind je juist het speelse effect van een rond bad een leuke toevoeging. De kleur en de afwerking van het zwembad is ook helemaal aan jou. Er is heel veel te kiezen, waardoor er altijd wel een bad is dat precies in jouw tuin past. Zo zijn er baden met een speciaal effect, waardoor de buitenkant van hout of rotan lijkt te zijn. 

Belangrijke accessoires

Hoera! Je hebt een zwembad in je tuin. Nu is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Dek het zwembad met een afdekzeil af wanneer je hem niet gebruikt en maak de filterpomp regelmatig schoon. Deze accessoires zijn vaak bij het zwembad inbegrepen. Is dit niet het geval, dan dien je deze zelf te kopen om de levensduur van het bad te behouden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button