DuurzaamWoontrends

Zonnepanelen kopen: Hier kun je op letten

Wil je nieuwe zonnepanelen kopen? Dan merk je al snel dat er een groot aantal varianten mogelijk zijn. Het vinden van een goede installatie is daardoor niet makkelijk. Hoewel veel mensen een bepaald soort installatie op het dak hebben liggen, kan het zijn dat je voor jouw huishouden juist weer een geheel andere opstelling nodig hebt. Het is daarom belangrijk dat je weet waar je allemaal op kunt letten, zodat je ook optimaal kunt profiteren van de energie die je opwekt. Maar wat zijn dan belangrijke factoren voor de aanschaf van jouw nieuwe zonnepanelen? Je leest het hieronder!

Zonnepanelen kopen op basis van het huidige verbruik

Zonnepanelen kopen begint door te kijken wat jouw huidige verbruik is bij de energieleverancier. Ieder jaar verbruik je een bepaald aantal kilowatt per uur voor jouw huishouden. Op basis hiervan wordt jouw energierekening bepaald. Door jouw eigen energie op te wekken met zonnepanelen kan dit verbruik aanzienlijk naar beneden of zelfs helemaal op nul uitkomen. Door jouw verbruik in het achterhoofd te houden, kun je ook eenvoudiger te weten komen welke zonnepanelen je nodig hebt voor het huishouden. Je voorkomt hiermee dat je niet voldoende energie opwekt en alsnog met een relatief hoge energierekening achterblijft.

De ligging en het oppervlak van het dak

De ligging en het oppervlak van het dak zijn ook belangrijk bij zonnepanelen kopen. Het oppervlak bepaalt bijvoorbeeld hoeveel panelen je hierop kunt plaatsen. De ligging heeft een grote invloed op het rendement dat je behaalt. Een dak op het zuiden heeft automatisch de hoogste opbrengst, terwijl een dak op het noorden juist vrijwel niets oplevert. Je moet daarom goed bekijken hoe jouw dak ligt, zodat je voorkomt dat jouw panelen vrijwel niets opleveren. Aan de hand van het oppervlak kun je dan bekijken of je voldoende zonnepanelen kunt plaatsen om het volledige energieverbruik te kunnen opwekken of dat je een gedeelte hiervan opwekt.

Maak jouw woning zuinig

Als laatste kan het materiaal waarvan de zonnepanelen gemaakt zijn nog een factor zijn voor zonnepanelen kopen. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, welke ook in andere materiaalsoorten komen. Monokristallijn en polykristallijn zijn de meest voorkomende panelen in het straatbeeld en zijn populair vanwege het rendement dat je kunt behalen. Echter kun je ook voor geheel andere materiaalsoorten kiezen. Het is afhankelijk van jouw situatie waar je het meeste mee gebaat bent. Door goed te bekijken wat je allemaal nodig hebt, zorg je ervoor dat jouw huishouden een stuk zuiniger wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button